La pluja d'esta setmana dixa gairebé 300 l/m2 al massís del Port

De moment s'han acumulat 1.769 l/m2 de precipitacions al llarg del 2020, convertint-se en el punt més plujós del Principat

per Redacció , Terres de l'Ebre, 8 de novembre de 2020 a les 18:56 |
Enguany està sent extraordinàriament pujós al massís del Port. | Trail Roquetes
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els episodis de pluja dels darrers dies han dixat més de 100 l/m2 a les Terres de l'Ebre. A l'altra cara de la moneda hi ha l'Empordà, on només se n'han registrat 5 l/m2. La pluja ha caigut bàsicament en tres tongades. Una de general durant el pas d’un front entre dimarts a la tarda i dimecres al matí, amb 50 mm al voltant del Montsec. Després, entre el dijous al vespre i el divendres a la matinada va ploure amb intensitat a les Terres de l'Ebre, on van caure fins a més de 100 l/m2. Finalment, dissabte ha tornat a ploure arreu de Catalunya, amb màxims de més de 50 l/m2 al massís del Port i a punts elevats del Prepirineu.

L'estació meteorològica on s'ha acumulat més pluja és la del Parc Natural dels Ports amb gairebé 300 l/m2. De fet, és un any extraordinàriament plujós al massís dels Port. De moment s'han acumulat 1.769 l/m2 de precipitacions al llarg del 2020 convertint-se en el punt més plujós del Principat del que portem d'any.


Si bé aquest 2020 està sent un any plujós a gran part del país, els últims mesos han estat notablement secs en alguns sectors, especialment a les Terres de l’Ebre, en molts casos amb poc més de 50 l/m2 recollits en 5 mesos (de juny a octubre). En canvi, aquesta setmana s’hi han recollit fins a més de 100 l/m2. Així doncs, en un dia ha plogut més que en 5 mesos.

En alguns casos la pluja ha estat intensa, com ara l’aiguat que la matinada de divendres va deixar 71 l/m2 a Aldover (Baix Ebre), dels quals 48,4 l/m2 van caure en 30 minuts i 3/m2 en només 1 minut.


 

Participació