El temporal Gloria fa caure la producció d'arròs al delta de l'Ebre fins un 20%, segons Unió de Pagesos

La varietat bomba ha registrat una baixada de rendiment de fins a un 50% respecte l'any passat

Treballs de la sega de l'arròs en un camp de Deltebre.
Treballs de la sega de l'arròs en un camp de Deltebre. | ACN
Redacció
27 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 16:38h
Unió de Pagesos (UP) calcula que la producció d’arròs al Delta de l’Ebre ha disminuït enguany entre un 15% i un 20% respecte la mitjana, principalment, pels efectes del temporal Gloria i les pluges de la primavera. El sindicat, que ja va avançar en un informe la caiguda de producció, ha constatat que el temporal de finals de gener, amb els danys a estructures i la salinització dels camps, van perjudicar el conreu. A tot això es van afegir les pluges posteriors, que van impedir iniciar els treballs previs a la sembra en el moment idoni a més de la dispersió del caragol maçana amb el temporal, que va obligar alguns productors a replantar.
Segons explica UP en un comunitat, la varietat J. Sendra, s'ha comportat millor que d'altres, amb rendiments similars als de l'any passat. Així ho han constatat al marge dret del Delta, on és la principal varietat conreada i la collita ha estat gairebé "igual" que les últimes campanyes.

En canvi, la varietat bomba ha registrat una baixada de rendiment de fins a un 50% respecte l'any passat, especialment, pels efectes de les ventades de mestral entre el 24 i el 26 de setembre. Una afectació que s'ha fet notar tant a l'hemidelta dret com l'esquerre.