La Pastora i Panxampla, entre els personatges i espais que recordaran les jornades de Patrimoni Literari Ebrenc

La sisena edició del certamen es farà telemàticament amb el lema 'Patrimoni oblidat, memòria viva'

El regidor de Cultura, Enric Roig, i en segon pla la directora de la biblioteca, Irene Prades.
El regidor de Cultura, Enric Roig, i en segon pla la directora de la biblioteca, Irene Prades. | Cedida
Redacció
20 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 16:40h
Les sisenes jornades de Patrimoni Literari Ebrenc de Tortosa se centraran en personatges, paisatges i oficis del territori recuperats per la literatura i la paraula. Amb el lema 'Patrimoni oblidat, memòria viva', una quinzena de ponents, de manera telemàtica, recordaran personatges com la maqui La Pastora, el general Cabrera o el bandoler Panxampla; espais de l'Ebre com el Mas de la Franqueta, les vores del riu a la Ribera d'Ebre, escenaris de la Batalla de l'Ebre o els masos del Port; o activitats humanes i tradicions com el cultiu de les trufes, els marges de pedra seca, la transhumància o els personatges mitològics populars. Les conferències, que organitza la biblioteca Marcel·lí Domingo, es faran el 9 al 14 de novembre.

Màrius Serra, Victòria Almuni, Vicent Pellicer, Marc March, Andreu Carranza o Àlex Farnós, són alguns dels ponents que participaran a les jornades, que es podran seguir a través de la web de la biblioteca Marcel·lí Domingo i per les xarxes socials.

El tinent d'alcalde i regidor de Cultura de Tortosa, Enric Roig, ha remarcat que la temàtica s'atura en vessants desapareguts o en vies de desaparèixer però que la literatura, la música o el món audiovisual "manté vius".