La pandèmia, en retrocés per tercer dia consecutiu a l'Ebre

La nota negativa és l'augment d'ingressos hospitalaris, ja en són 9.

UCI de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa
UCI de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa | Santi Martorell
Sofia Cabanes
07 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 12:12h
Tercer dia consecutiu d’indicadors epidemiològics més favorables a les Terres de l’Ebre. El risc de rebrot al conjunt de les 4 comarques del territori torna a caure i si situa ara en els 369,81 punts (-53,63 punts respecte les 24 hores anteriors). Des de l’inici de setmana este indicador ha retrocedit prop de 90 punts. Per bé que encara es troba en la franja molt alta de risc, en trobar-se per sobre dels 200 punts.

A la ciutat de Tortosa, on s’estudia amb preocupació l’evolució dels contagis, derivats sobretot del brot a Padesa, la situació també millora, tot i ser encara molt complicada. Segons les darreres dades, el risc de rebrot a la capital del Baix Ebre se situa en els 1.095,84 punts (-333,42 punts). Cal tenir en compte que la ciutat va arribar a un risc de 1.700 punts, per la qual cosa, es confirmaria una evolució favorable dels indicadors, tot i que caldrà veure quin impacte tenen sobre estes dades els resultats dels cribratges que s’estan realitzant estos dies en tots els centres educatius de la ciutat. Pel que fa a la velocitat de transmissió del virus, actualment és de 1,33 (cada persona contagiada infecta, al mateix temps, més d’una persona). Fa una setmana este indicador es trobada en els 2,30 punts.

Evolució de la corba de risc de rebrot al territori Foto: Salut

A Amposta, també sotmesa, com Tortosa i Roquetes a restriccions, el risc de rebrot cau en picat. Se situa ara en els 256,50 (-238,97 punts en 24 hores). I la velocitat de transmissió del virus és de 1,48 punts.

La caiguda dels indicadors també es demostra en el nombre de casos notificats en les darreres 24 hores, que són un total de 20 detectats per PCR, una xifra clarament inferior a les publicades en els darrers dies. Des de l’inici de la pandèmia s’han diagnosticat 1674 casos per PCR.

La nota negativa és l’augment d’ingressos hospitalaris. N’hi ha 2 més que fa 24 hores. En total són 9 pacients ingressats a l’hospital, 1 d’ells a l’UCI.