Els contagis escolars es disparen a les Terres de l'Ebre: 42 en els últims tres dies

Hi ha 3 nous grups escolars confinats , un a l'Escola Sant Miquel de Deltebre, un a l'Institut de Camarles i un al menjador escolar de la Sénia on un monitor ha donat positiu

Escola pública de Remolins, a Tortosa
Escola pública de Remolins, a Tortosa | Google Street View
Aguaita.cat
05 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 15:56h
Els contagis entre escolars s'han disparat els últims dies a les Terres de l'Ebre. Després d'una setmana sense cap positiu als centres escolars, els últims 3 dies se n'han registrat 42, dos dels quals en nadons sense escolaritzar. Els 25 primers ja han portat els Serveis d'Epidemiologia ha confinar 3 nous grups escolars, un a l'escola Sant Miquel de Deltebre, un l'institut de Camarles i també el menjador escolar de la Sénia, on ha donat positiu un monitor. Este dilluns s'està acabant de valorar si hi ha nous grups aïllats arran dels últims 18 positius registrats este diumenge. Set dels primers grups que es van confinar al territori ja han tornat a l'escola i hi ha ara mateix 16 grups aïllats.
Segons la directora dels serveis territorials d'Educació, Montse Perelló: "La tònica dels cribratges que es fan als grups confinats és que la majoria surten negatius. La qual cosa evidencia que les mesures a l’escola son correctes i no hi ha contagi entre ells."
Tot just avui dilluns s’han iniciat els cribatges massius en els 14 centres educatius de Tortosa. El primer de tots ha sigut l’escola de Remolins, on també s’ha invitat a les famílies dels alumnes a fer-se els tests. Fins al dia 26 d’octubre és previst que els testos es vagin realitzant a tota la comunitat educativa de la capital del Baix Ebre, passant per cadascun dels centres amb una unitat mòbil. L’objectiu d’este cribratge massiu és “tenir una foto real de la ciutat a través del món educatiu” i “detectar d’esta manera els assímptomàtics per poder tallar les cadenes de transmissió”, ha assenyalat  la directora territorial d’Educació, Montse Perelló.