Enric Roig repetirà com Primer Secretari del PSC de Tortosa

per Aguaita.cat , Tortosa, 8 de setembre de 2020 a les 11:30 |
Enric Roig en una foto d'arxiu | PSC
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'actual Primer Secretari de l'Agrupació Local del PSC de Tortosa, Enric Roig, repetirà en el càrrec en ser l’únic candidat que ha presentat els avals necessaris en el procés de renovació de l'executiva i, per tant, únicament restarà pendent la ratificació per part de l’Assemblea Local. 

El Partit dels Socialistes de Catalunya, després del Congrés Nacional celebrat el passat desembre de 2019, així com el 5è Congrés de la Federació de  l’Ebre, el passat 29 de febrer, continua amb el procés de renovació dels seus càrrecs orgànics.


A Tortosa, l’Executiva de l’Agrupació Local del PSC va acordar celebrar eleccions primàries per escollir els candidats o candidates a la Primera Secretaria i es podien presentar candidatures fins el 4 de setembre.

Un cop finalitzat el termini per presentar els avals del procés de primàries per a l’elecció de la 1a Secretaria de l’Agrupació Local del PSC de Tortosa, l’actual primer secretari, Enric Roig, ha estat l’únic que ha presentat els avals per optar al càrrec, i que es corresponen amb un 63,75%. Es tracta de l'única candidatura i queda, per tant, nomenat primer secretari, pendent de ratificar-ho per part de l’Assemblea.


Roig s’ha mostrat molt satisfet per haver estat escollit a través d’un procés de primàries, "que denota i evidencia la salut democràtica de l’Agrupació del PSC de Tortosa". Segons Roig, este resultat "ratifica la gran feina feta per l’Executiva de Tortosa els darrers anys tant des de l'oposició com ara al govern" i també "significa el recolzament al grup municipal, que des del mes de gener forma part del govern municipal a l’Ajuntament de Tortosa".

Ara, l’Assemblea de l’Agrupació Local haurà de ratificar la Primera Secretaria, que ocuparà Enric Roig, així com escollir la nova Comissió Executiva de Tortosa i els Consellers de Federació per al període 2020 - 2023. Esta assemblea, que s’havia de dur a terme abans del 20 de setembre, ha quedat ajornada sense data fixa degut a les mesures de prevenció per la covid-19. 

 

Participació