Salut preveu restablir els servei als CAP d'Amposta i Santa Bàrbara a partir de meitat setembre

Els consultoris de Masdenverge, Freginals, la Galera i Godall reobriran a partir del 28 del mes vinent

Triatges i visites telemàtiques, les lliçons forçoses de la covid que han vingut per quedar-se al CAP d'Amposta
Triatges i visites telemàtiques, les lliçons forçoses de la covid que han vingut per quedar-se al CAP d'Amposta | ACN
Aguaita.cat
24 d'agost del 2020
Actualitzat a les 20:34h
Durant els primers dies de setembre quedarà definida l’activitat a la resta de CAP i Consultoris locals del Territori
La direcció dels serveis d’atenció primària de l’ICS a les Terres de l’Ebre, juntament amb les direccions dels diferents EAP del territori estan treballant intensament per tal que durant el mes de setembre, un cop s’incorporin els professionals que estan gaudint de les merescudes i necessàries vacances, es pugui restablir la màxima atenció a tots els Centres d’Atenció Primària (CAP) i Consultoris Locals (CL)  de les Terres de l’Ebre, respectant les mesures que necessitem incorporar per garantir la seguretat de tothom.

La gerent de la regió sanitària, Mar Lleixà ha assenyalat que “tal com ja vam anunciar, el pla de retorn és gradual, aquest va ser el compromís, i l’anirem detallant tan aviat com puguem concretar dates”. En este sentit, també ha afegit que “es treballa per millorar l’atenció a les persones, amb responsabilitat i compromís com sempre hem fet durant aquesta pandèmia”.

En este moment informen del retorn detallat de l’àrea bàsica de salut d’Amposta que afecta al CAP d’Amposta, el CAP de Santa Bàrbara i els Consultoris Locals dels diferents pobles.

CAP Santa Bàrbara.

Retorn de l’atenció odontològica a partir del 23 de setembre i de l’atenció pediàtrica i de l’ASSIR a partir del 28 de setembre.

A partir del dia 14 s’iniciarà un circuit COVID que permetrà la realització de PCR a casos sospitosos al CAP amb un horari establert. Les PCR de contactes se seguiran fent al punt centralitzat del CAP d’Amposta.

Amposta:

A partir del 28 de setembre es treballarà perquè cada professional ppugui atendre el seu cupo i es pugui recuperar l’horari habitual, tenint en compte que és necessari mantenir de forma diferenciada l’atenció als usuaris amb simptomatologia compatible amb la covid 19. TTambés'ha de seguir donant atenció a les residències d’avis i aquelles tasques de control i atenció que s’han atribuït a l’atenció primària durant la pandèmia.

Es mantindrà el circuït COVID les 24 h del dia, així com la realització de PCR a casos i contactes estrets.

Pediatria, ASSIR i odontologia també recuperaran el seu horari habitual previ.

Als Consultoris locals dels pobles de Masdenverge, Freginals, La Galera i Godall es retornarà a un horari d’atenció el més ampli possible a partir del 28 de setembre

Tota esta  planificació pot veure’s modificada per l’evolució de la pandèmia. A més, continua sent vital el contacte previ amb el centre sempre que sigui possible. Es faran campanyes de difusió  a la població de les diferents vies de contacte. L’agenda dels professionals serà un 50% presencial i un 50% no presencial. Este percentatge es pot modificar segons l’evolució de les dades epidemiològiques així com dels professionals afectats.

Durant els primers dies de setembre es detallarà el retorn de l’atenció de la resta de CAP i CL de totes les ABS del territori, i aquests canvis s’iniciaran abans de finals de setembre si la situació epidemiològica ens ho permet.