Amposta suma 13 nous casos positius durant el cap de setmana

Les proves PCR realitzades a les participants del campus de bàsquet Winners i als agents de la Policia Local han resultat negatives

Imatge d'arxiu de l'Hospital Comarcal d'Amposta.
Imatge d'arxiu de l'Hospital Comarcal d'Amposta. | S.B.
Aguaita.cat
03 d'agost del 2020
Actualitzat a les 14:08h
L'Ajuntament d'Amposta ha confirmat aquest dilluns que durant el cap de setmana de l'1 i 2 d'agost s'han detectat 13 nous positius a la ciutat, concretament 8 el dissabte i 5 el diumenge. Segons les dades del departament de Salut, els principals brots d'Amposta es troben relacionats en l'àmbit familiar, derivats del brot detectat a l'hospital de la Santa Creu de Jesús i del de l'Hospital Comarcal d'Amposta. La capital del Montsià és un dels municipis que més preocupa a Salut, ja que del 8 de juliol al 2 d'agost s'han registrat un total de 67 positius.

D'altra banda, les 20 proves fetes a la Policia Local d'Amposta, després que dos agents resultessin positius, han donat negatiu en Covid-19. Tot i això, quatre dels agents amb resultat negatiu continuen aïllats al domicili per haver estat en contacte estret amb els agents positius. "Les mesures de seguretat funcionen per evitar contagis. Persones que han compartit patrulla, en fer-ho seguint sempre la fórmula de mascareta, distància i higiene de mans, no s'han contagiat", detallava l'alcalde, Adam Tomàs.

En la mateixa línia, el consistori també ha comunicat que les proves realitzades a les participants i al personal tècnic del campus de bàsquet Winners, que es va suspendre la setmana passada arran d'un positiu per coronavirus, han resultat totes negatives.


Comunicat de l'alcalde
Adam Tomàs va explicar a través de les xarxes socials, el passat diumenge, que un regidor de l'Ajuntament d'Amposta havia donat positiu en Covid-19. Una informació que, segons anunciava, s'havia tergiversat: "De debò que m'agradaria poder destinar tots els esforços com a alcalde a fer el millor per Amposta i no haver de sortir a desmentir rumors o informacions interessades de gent que aprofita esta situació per fer política", sentenciava Tomàs.

El batlle va informar que, tot i que un dels regidors de l'equip de govern resultés positiu en el seu àmbit familiar, cinc regidors més també s'havien confinat de forma voluntària. Tot i això, Tomàs detallava que els regidors confinats, en excepció del positiu, no havien presentat cap símptoma de la malaltia.
 
Terres de l'Ebre
La regió de les Terres de l'Ebre acumula des de l'inici de la pandèmia 499 casos confirmats per PCR, 26 més que en el balanç anterior, i 668 amb la resta de proves (26 més). El risc de rebrot és 145,46, amb tendència a pujar. La taxa de confirmats per PCR en els darrers set dies és de 63,78 per 100.000 habitants i la Rt és d'1,25. En aquesta regió han mort un total de 52 persones.

Un dels municipis d'aquesta regió que preocupa a Salut Pública és Amposta. Aquesta municipi acumula 86 casos confirmats per PCR (9 més) i 90 amb totes les proves (9). El risc de rebrot es troba molt alt, en 473,47. Després d'una pujada forta d'aquest risc, en els últims dies va baixant. La velocitat de propagació és d'1,91 -3,71 en l'anterior període de set dies-; la taxa de confirmats per PCR se situa en 154,53.
 
En el total de Catalunya, es sumen 1.230 nous casos de covid-19 confirmats per PCR i en registra un total de 81.003, segons l'últim balanç del Departament de Salut. La xifra total s'eleva a 100.668 (1.243 més) amb totes les proves. Les funeràries han reportat sis noves defuncions i en total són 12.751 persones les que han mort des de l'inici de la pandèmia, segons les dades de Salut. El risc de rebrot és de 159,13, lleugerament més baix que en el balanç anterior (161,9), però continua sent molt elevat -el llindar de risc alt se situa en 100-. Pel que fa a la velocitat de propagació, és d'1,02 (1,06 en les dades anteriors).