La platja Les Cases d’Alcanar-Marjal, 26 anys de Bandera Blava

El sender blau que connecta les Cases d’Alcanar amb la desembocadura del riu Sénia també ha estat guardonat per setè any consecutiu

per Aguaita.cat, Alcanar | 26 de juny de 2020 a les 18:38 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ja en van vint-i-sis. La platja del Marjal de Les Cases d’Alcanar ha aconseguit, un any més i de forma consecutiva, el reconeixement atorgat per la Fundació d’Educació Ambiental  en la col•laboració de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor. Un guardó que premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal•lacions i la prestació òptima de serveis i informació i educació ambiental.

El sender blau que connecta les Cases amb la desembocadura del riu Sénia i recorre el litoral sud d’Alcanar, un any més, ha aconseguit el reconeixement que rep des del 2013. El guardó Sender Blau premia la transformació dels litorals en valuosos recursos per a la realització d'activitats esportives, turístiques i d'educació ambiental. En el cas de les Cases, el sender blau és un itinerari ideal per a passejar o anar en bicicleta mentre es contemplen vestigis de la guerra civil.


Jordi Bort, regidor de Medi Ambient, recorda que aquests guardons són “un reconeixement a la qualitat de les nostres aigües i dels paratges que tenim, i a una magnífica gestió de les diferents àrees, especialment Turisme i la Brigada Municipal d’Obres i Serveis”.

Per la seua banda, Jordi Monfort, regidor de Turisme, destaca que “enguany hem hagut de treballar a contrarellotge per a fer front als efectes del temporal Glòria a la platja del Marjal, ja que les obres d’adequació van haver d’aturar-se amb l’entrada a l’estat d’alarma; i per adaptar els diferents serveis a les restriccions imposades per la crisi sanitària de la covid-19”.


Mesures per una platja segura enfront de la covid-19
El consistori està enllestint tríptics i cartells informatius amb les mesures de prevenció que hauran d’adoptar els i les banyistes per a garantir la seua seguretat a la platja a la vegada que una estada plaent i que estaran disponibles a partir del 15 de juny, data que dóna el tret de sortida oficial a la temporada de platges.

Entre les mesures, es troba seguir les indicacions de la Policia Local, els Agents Cívics i el personal tècnic del servei de socorrisme; respectar la distància de seguretat de 2 m entre persones  i de 4 m entre tovalloles, para-sols i altres elements, així com adoptar totes les mesures individuals d'autoprotecció abans d'anar a la platja i durant l’estada.

A més, aquest estiu, a causa de les mesures i restriccions sanitàries i de seguretat, no hi podrà haver servei de dutxa ni WC a les platges del terme municipal d'Alcanar. Les restriccions i obligacions, dictades pel Govern Espanyol, fan que siga extremadament difícil garantir la seua neteja i desinfecció després de cada ús, i en totes les franges horàries.

“Hem de fer un esforç col.lectiu per a garantir el benestar i la salut de tothom. Agraïm la comprensió, co.•laboració i corresponsabilitat dels veïns i veïnes i dels usuaris en general per ajudar-nos a fer que aquesta situació complexa es gestione de la millor manera possible”, conclou Joan Roig, alcalde d’Alcanar.


 

 

Participació