La Ràpita acollirà el 10 d’abril l’assemblea general de ‘Saborea España’

Vint capitals gastronòmiques de l'Estat es donen cita a la població del Montsià | Tret de sortida a les segones jornades gastronòmiques de l'escamarlà

S.C.
01 d'abril del 2014
La Ràpita va donar dissabte passat el tret de sortida a les segones jornades gastronòmiques de l'escamarlà
La Ràpita va donar dissabte passat el tret de sortida a les segones jornades gastronòmiques de l'escamarlà | Sofia Cabanes
La Ràpita va donar dissabte passat el tret de sortida a les segones jornades gastronòmiques de l'escamarlà Foto: Sofia Cabanes

La Ràpita serà el proper 10 centre de la gastronomia estatal. El club que engloba algunes de les destinacions gastronòmiques més importants de l’Estat, Saborea España, celebrarà la seua assemblea general a la població del Montsià.

A l’esdeveniment és previst que hi assistisquen els regidors i els tècnics de turisme d’A Coruña, Badajoz, Cambrils, Ciudad Real, Lanzarote, Lleida, Logroño, Madrid, Menorca, Múrcia, Ourense, Pamplona, Segobia, Sevilla, Tenerife, València, Valladolid, Vinaròs i Saragossa.

L’Assemblea es realitzarà a l’Hotel Miami Mar i servirà per avaluar el pla de treball del 2014 i debatre, entre d’altres, sobre la incorporació de productors agroalimentaris a l’agrupació de destinacions gastronòmiques. A més a més, els restauradors de la Ràpita oferiran una mostra gastronòmica amb els productes de la mar de l’Ebre i del territori, a l’estil del que fa uns dies es va oferir al Fòrum Turístic amb l’objectiu que les capitals gastronòmiques de Saborea España coneguin les virtuts de la cuina rapitenca.

“És una molt bona notícia. Que Saborea España haja decidit vindre a La Ràpita a fer la seua assemblea general demostra que les coses s’estan fent bé”, assegura elregidor de Turisme, Lluís Granero.

Tret de sortida a les jornades de l’escamarlà

D’altra banda, dissabte passat es va donar el tret d’inici a les segones Jornades Gastronòmiques de l’Escamarlà, en què hi participen 9 restaurants de la població. “L’any passat quan vam acabar les jornades de la galera vam veure que quedava un impàs fins a setmana santa sense res. I vam pensar que seria una bona època per fer unes jornades dedicades a l’escamarlà. Ara és la època d’este crustaci, va bé de preu i es pot oferir als visitants i la gent del poble”, explica Imma Boira, presidenta del Col·lectiu de Cuina La Ràpita-Delta de l’Ebre.

La presentació de la jornada es va fer dissabte passat amb un vermut a la plaça de l’Església Nova. “La idea és que estes degustacions es facen en altres llocs del poble sense arribar a fer una jornada massiva, i que servisquen per potenciar llocs emblemàtics de la Ràpita”, avança Granero.

Per primer cop en un esdeveniment així, els restauradors van oferir com a beguda el típic vermut rapitenc . “Ésun producte molt nostre, que mereix ser potenciat”, afegeix Boira.