Coronavirus

La URV identifica dos fàrmacs antiinflamatoris que inhibeixen la replicació de la Covid-19

Es tracta d'un medicament d'ús humà i un altre d'ús veterinari

per Aguaita.cat , 29 de maig de 2020 a les 09:27 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un estudi del Grup de Recerca en Quimioinformàtica i Nutrició de la Universitat Rovira i Virgili ha demostrat que un antiinflamatori d'ús humà i un d'ús veterinari inhibeixen un enzim clau en la replicació i la transcripció del virus responsable de la Covid-19. Es tracta del celecoxib i el carprofen, respectivament.

Pels científics, trobar fàrmacs que puguen inhibir la infecció causada pel coronavirus és un pas essencial mentre s'espera la vacuna que puga frenar-ne definitivament l'expansió. Els resultats del treball han estat validats per la iniciativa Covid Moonshot i s'han publicat a la revista International Journal of Molecular Sciences.

 
L’objectiu de l'estudi ha estat analitzar tècniques computacionals per predir si 6.466 fàrmacs autoritzats per diverses agències de medicaments tant per a ús humà com veterinari podien utilitzar-se per inhibir l'enzim M-pro, la proteasa principal del virus. Tot i no tractar-se d'inhibidors molt potents, l'estudi indica que estos dos medicaments es poden utilitzar com a punt de partida per dissenyar-ne de derivats encara més potents.
 

 

Participació