coronavirus

De rentar la roba a 60 graus a mantenir la distància: els 53 consells del govern espanyol per la tornada a la feina

El Ministeri de Sanitat publica una guia pràctica per als treballadors i les empreses un cop s'aixequi el confinament total

per NacióDigital , 11 d'abril de 2020 a les 17:59 |
Un treballador protegit amb mascareta descarrega un camió. | Adrià Costa
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Rentar els uniformes de treball a entre 60 i 90 graus, i dur-los segellats dins d'una bossa al centre de rentat; evitar el contacte personal -incloent-hi les encaixades de mans- i mantenir una distància interpersonal de 2 metres sempre que "siga possible", o usar mascareta al transport públic, i també al lloc de feina, si esta implica que hi haja altres persones al voltant.

Estes són algunes de les 53 recomanacions que ha publicat este dissabte el Ministeri de Sanitat de cara a l'aixecament del confinament total, que farà que milers de treballadors tornen als seus llocs de treball a partir d'este dilluns, a la major part de l'Estat, i de dimarts, als Països Catalans.


La guia, amb el nom de Directrius de bones pràctiques als centres de treball, té com a objectiu "prevenir els contagis" de coronavirus de "tots aquells treballadors i treballadores d'activitats no essencials que no puguen teletreballar", segons assenyala el ministeri. I comença amb un consell molt clar: No acudir al centre de treball si es tenen símptomes de Covid-19, o si s'ha estat en contacte amb un cas positiu.

En esta mateixa línia, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ja ha anunciat este dissabte que els treballadors amb símptomes o en contacte amb positius podran demanar la baixa. En paral·lel, la modificació del decret de l'estat d'alarma del 7 d'abril obria la porta a responsabilitzar les empreses pels contagis dels treballadors, en assimilar-les a accidents laborals.

Guia de bones pràctiques als centres de treball pel coronavirus by naciodigital on Scribd

 

 

Participació