El confinament reduïx les denúncies per violència masclista a l'Ebre i es reforça la divulgació de l'atenció telefònica

L'Institut Català de les Dones intensifica la campanya publicitària perquè les víctimes coneguen el telèfon 900 900 120

per Redacció , Terres de l'Ebre, 7 d'abril de 2020 a les 17:43 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Durant el confinament les dones que acudixen als serveis específics i a presentar denúncies per violència masclista s'ha reduït a les Terres de l'Ebre. L'Institut Català de les Dones (ICD) ha intensificat la difusió de la línia telefònica 900 900 120 i la via telemàtica per "fer saber a les dones que els serveis, tot i l'estat d'excepcionalitat, continuen actius". També al Consell Comarcal del Montsià s'ha reforçat el seguiment dels casos en risc del servei d'intervenció especialitzada en violència masclista de les Terres de l'Ebre (SIE). Es dona prioritat a dones en situació crítica o vulnerable, amb menor autonomia i amb processos de recuperació en fase inicial.

D'altra banda, el SIE ha reprogramat visites presencials, que es fan telefònicament o a través de mitjans telemàtics, i s'atenen les atencions d'emergència per a dones que no necessiten avaluació urgent, amb la finalitat que no hi haja concurrència de gent als espais del SIE.

 

Participació