La Clínica Terres de l'Ebre es prepara per assumir les tasques de ginecologia i pediatria del territori

A partir d'este divendres, el centre de titularitat municipal de Tortosa centrarà els naixements de la major part de la Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre

per Aguaita.cat , Tortosa, 26 de març de 2020 a les 16:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La reordenació dels serveis sanitaris a les Terres de l'Ebre, com a conseqüència de la pandèmia de coronavirus, farà que a partir d'este divendres la Clínica Terres de l'Ebre de Tortosa assumisca els serveis de ginecologia, obstetrícia i pediatria que actualment està prestant l'hospital Verge de la Cinta. D'esta manera, el centre de titularitat municipal acollirà totes les intervencions d'estes especialitats, exceptuant les que corresponguen a l'àrea d'influència de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre, que se seguiran fent a la Ribera d'Ebre.
 

Al llarg d'este dijous s'estan ultimant les tasques logístiques que permetran prestar estos serveis i que comporten el trasllat de material des de l'hospital Verge de la Cinta per complementar el que ja disposa la Clínica Terres de l'Ebre. Així mateix, l'hospital de Tortosa també hi traslladarà el personal d'obstetrícia, ginecologia i atenció pediàtrica per reforçar la plantilla. També es traslladarà la unitat neonatal a la Clínica Terres de l'Ebre, per assegurar l'atenció al prematur.
 

Els canvis inclouen la creació de dos circuits per tal de separar les persones que puguen ser sospitoses d'haver contret la Covid-19 de les que no presenten cap símptoma. Les urgències de la Clínica Terres de l'Ebre continuaran en funcionament, però l'hospital Verge de la Cinta és l'hospital de referència per als casos sospitosos de Covid-19.
 
El trasllat de l'atenció maternoinfantil de la Regió Sanitària a la Clínica Terres de l'Ebre ha sigut un dels assumptes tractats a la reunió diària de la comissió de seguiment de la pandèmia a l'Ajuntament de Tortosa. Pel que fa al lliurament de les targetes moneder a les famílies que tenen concedides beca menjador, a hores d'ara pràcticament ja s'han repartit totes. D'altra banda, dimecres la Policia Local de Tortosa va imposar 6 sancions més a persones que es trobaven al carrer per motius no permesos.
 
 
 

 

Participació