Desmantellada una xarxa que afavoria la immigració il·legal des de dos pisos dels Reguers

En l'operació han resultat detingudes un total de 12 persones

Entrada al nucli urbà dels Reguers
Entrada al nucli urbà dels Reguers | Google Street View
Aguaita.cat
05 de març del 2020
Actualitzat a les 14:52h
La Policia Nacional en col·laboració amb la Policia Local de Tortosa ha desmantellat una xarxa dedicada a l'afavoriment de la immigració irregular i a la falsificació de documents públics, amb l'objectiu d'optenir per permisos de residència de forma fraudulenta.

En l'operació han resultat detingudes un total de 12 persones, dos de les quals serien els autors intel·lectuals de la trama. 

La xarxa utilitzava dos pisos situats al nucli dels Reguers (Tortosa) per empadronar ciutadans estrangers i posteriorment estos pisos eren utilitzats en diferents tràmits administratius.

La investigació va començar a principis del mes de maig de l'any passat, quan es va tenir coneixement a través de la Policia Local de Tortosa de l'existència d'una trama dedicada a l'empadronament fraudulent de ciutadans estrangers en dos pisos dels Reguers.

Estos immobles, propietat d'un ciutadà espanyol i d'un familiar pròxim, haurien estat utilitzats temporalment per a l'empadronament de ciutadans estrangers en situació irregular, amb la intenció de la realitzar diferents tràmits davant l'administració.

Durant el desenvolupament de l'operació s'ha intervingut nombrosa documentació falsa que consta en els expedients administratius que corroboren la falsedat, així com contractes de lloguer i padrons fraudulents.

Com a responsables de la trama han estat detinguts un ciutadà espanyol i un altre algerià que van ser detinguts com a presumptes autors dels delictes d'afavoriment a la immigració il·legal i falsedat documental.

També hi ha 10 detinguts de nacionalitat marroquina com a presumptes autors d'un delicte de falsedat documental i per estada irregular en territori espanyol. Estes persones s'haurien beneficiat del seu empadronament fraudulent per a la realització de diferents tràmits administratius, entre els quals es trobaria l'obtenció del permís de residència.

Un total de 58 persones van ser investigades per la seua participació en estos mateixos fets.