Benifallet reobre l'accés a les Coves Meravelles després de revisar un despreniment de roques

L'Institut Cartogràfic de Catalunya i els Bombers certifiquen que no hi ha risc i que ha estat un incident puntual

per Redacció, Benifallet | 22 d'agost de 2019 a les 16:47 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 d'agost de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Benifallet ha reobert este dijous al migdia l'accés a les Coves Meravelles que estaven clausurades des de dimarts per un petit despreniment de roques al camí. Un primer informe dels Bombers i una revisió 'in situ', este dijous, de tècnics de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya certifiquen que ha estat un fet puntual i que no hi ha risc per als visitants. L'Ajuntament rebrà més endavant un informe exhaustiu "amb recomanacions sobre els vessants i l'entorn" de l'accés a les Coves, com ha explicat la tinent d'alcalde Sílvia Folqué. Les Coves Meravelles de Benifallet, particulars per la seua gran quantitat i qualitat d'estalactites i estalagmites, reben més de 30.000 visitants cada any.

Per prevenció, l'Ajuntament de Benifallet va decidir dimarts tancar provisionalment les Coves Meravelles després que es produís un petit despreniment de roques al camí d'accés. Tot i que una primera revisió dels Bombers ja descartava que es pogués repetir l'incident, el consistori ha esperat l'informe i la comprovació que han fet,este dijous al matí, tècnics de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i han decidit reobrir este important actiu turístic del municipi i de les Terres de l'Ebre. 


"Vam tancar per precaució però no s'observa cap altre tipus de perill i tenint en compte que és l'accés a les Coves Meravelles, hem decidit tornar a obrir les portes", ha explicat Folqué. Les Coves Meravelles les visiten cada any una mitjana de 30.000 persones. Els mesos de juny i juliol s'han comptabilitzat unes 5.000 visites mensuals però este mes d'agost la xifra augmenta entre les 300 i 350 visites diàries. 

A l'estiu es poden visitar cada dia i també tots els caps de setmana durant els mesos de setembre –excepte el cap de setmana de la Festa Major- i octubre. A l'hivern es tanquen per afavorir-ne "l'oxigenació". Les visites al municipi es poden complementar amb un viatge amb llagut pel riu Ebre i les diferents propostes gastronòmiques de Benifallet. 


Les Coves Meravelles es van descobrir el 1968, fa més de 50 anys. Tenen un recorregut de més de mig quilòmetre amb diferents desnivells de gairebé 10 metres. La part de les coves que es poden visitar consta de tres sales, la del Llapis, l'Amfiteatre i la de la Música, que ofereixen un espectacle geològic únic per la gran quantitat de "fascinants i estrambòtiques" formacions que contenen. 

Enguany l'Ajuntament de Benifallet n'ha millorat la il·luminació i també l'accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda i altres capacitats, en col·laboració amb la Fundació Obra Social de La Caixa. 

 

Participació