​Més mosquits, més mosca negra i més rates per les pluges de l'agost

Les empreses de control de plagues critiquen les limitacions administratives contra els rodenticides

per Aguaita.cat , 16 d'agost de 2019 a les 09:58 |
Un exemplar de mosquit picant un humà | Pixabay
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 d'agost de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El president de l'Associació d'Empreses de Control de Plagues de Catalunya (ADEPAP), Quim Sendra, ha advertit que a causa de les pluges que s’han produït la primera quinzena d’agost, es pot començar “a patir més fortament la proliferació de mosquits” en les properes setmanes. També alerta sobre la possible proliferació de la mosca negra, que ja és una plaga que “requereix tractament constant”, però que es pot veure agreujada per la crescuda dels cabals dels rius.

Sendra, a més, adverteix sobre la plaga de rosegadors, sobretot la de rates. Afirma que està reapareixent “una plaga que ja no era preocupant” degut a “la restricció en l’àmbit dels rodenticides”, els productes que serveixen per lluitar contra aquests animals.


Sendra assegura que les “regulacions tècniques i administratives sobre l’ús de productes per lluitar contra els rosegadors, estan fent que el seu control siga més complicat”, provocant així que “apareguen situacions de plaga de rata amb més quantitat i amb més violència”. Tot i que afirma que les restriccions són tant en àmbit domèstic com en el professional, ha assegurat que “com a sector” no entenen esta prohibició, ja que afirma que “són els professionals els qui” coneixen “com fer un bon ús dels productes, com aplicar-los de forma segura”.

Tot i estes plagues de rates i mosquits, que no havien estat destacades en les previsions de principis d’estiu, Sendra ha assegurat que “en general s’hauria de dir que sí que s’han complert” les previsions va fer l’ADEPAP. 


El president de l’ADEPAP, ha recomanat, per afrontar les plagues, que els consumidors avisen directament a un professional, ja que, ha afirmat, “el professional és el que coneix ben bé la plaga, coneix la situació i sap com es pot resoldre” per això és el qui “ho resoldrà millor, amb més seguretat per les persones i amb més rapidesa”. Ha advertit que alguns dels productes que es venen com a “miraculosos” són, en realitat, perjudicials.
 

Primer pla d'una rata de riu. Foto: ACN

 

Participació