L'Institut Català de les Dones oferix formació amb perspectiva feminista a càrrecs electes de les Terres de l'Ebre

Representants de més de 15 poblacions ebrenques, sorgits de les darreres eleccions municipals, han participat en esta formació

Sessió formativa sobre la perspectiva de gènere a l'hora de dissenyar polítiques públiques.
Sessió formativa sobre la perspectiva de gènere a l'hora de dissenyar polítiques públiques. | Cedida
Redacció
26 de juliol del 2019
Actualitzat a les 10:33h
La coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones a les Terres de l’Ebre, Carme Valls, ha presentat este dijous el curs “La perspectiva de gènere, estratègia per dissenyar les polítiques públiques al s. XXI”. Més de vint càrrecs, representants de més de 15 poblacions ebrenques, sorgits de les darreres eleccions municipals, han participat en esta formació que té per objecte avançar cap a un lideratge polític amb consciència de gènere que impulse societats més justes i igualitàries.

L’experta Mònica Gelambí ha estat l’encarregada d’impartir esta formació de 3 hores de durada. El curs, adreçat a càrrecs polítics amb responsabilitat en els consistoris, aprofundix en la legislació sobre igualtat de gènere i per a l’erradicació de la violència masclista, les eines i les estratègies per al disseny de polítiques públiques municipals amb perspectiva de gènere, així com en els recursos i els serveis per actuar en aquest camp.
Este curs, que ja s’ha impartit a Girona i que s’oferirà a Lleida, Alt Pirineu i Aran i Tarragona, forma part del Pla Director de Formació en equitat de gènere de Catalunya 2017-2020. Este Pla té la finalitat de formar als diversos col·lectius professionals que participen en polítiques públiques i de manera prioritària: l’alta direcció i la línia de comandament, els professionals dels circuits de violència masclista i els referents d’igualtat de cada Departament i de les altres administracions públiques.

Llei Igualtat
Esta formació, en col·laboració amb l'Escola d'Adminitració Pública de Catalunya (EAPC), dóna compliment a diversos articles de la Llei 17/2015, del 21 de juliol d’igualtat efectiva entre dones i homes, que establix, entre d’altres, que “l’Administració ha d’elaborar les disposicions necessàries per a adjudicar l’aplicació de la transversalitat de la perspectiva de gènere als òrgans dels departaments de l’Administració de la Generalitat, als organismes autònoms i als organismes públics vinculats o que en depenen”. Així mateix, també commina els poders públics a “adoptar mesures per a una formació bàsica, progressiva i permanent en matèria d’igualtat de dones i homes, dirigida a tot el personal i impartida per personal expert, amb la finalitat de fer efectives les disposicions d’esta llei i de garantir el coneixement pràctic suficient que permeta la integració efectiva de la perspectiva de gènere en les actuacions públiques”.