Benifallet adaptarà els accessos a les Coves Meravelles per a persones amb diversitat funcional

L'acord s'emmarca en la celebració del 50è aniversari de la descoberta de la Cova Meravelles

per Redacció, Benifallet | 4 de juliol de 2019 a les 12:20 |
Signatura del conveni entre l'Ajuntament de Benifallet i l'Obra Social la Caixa | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Benifallet i l’Obra Social “la Caixa” han signat un conveni de col·laboració que permetrà adaptar els accessos a les Coves de Benifallet a persones amb diversitat funcional i aproximar este element patrimonial a estos col·lectius. L’acord s’emmarca en la celebració del 50è aniversari de la descoberta de la Cova Meravelles.

En virtut del conveni, la Caixa aportarà 12.000 euros per millorar els accessos a les Coves Meravelles i també els serveis a persones amb diversitat funcional. A esta quantitat, s’hi afegeixen 2.400 euros més que es destinaran al disseny i impressió de díptics en Braille per a persones amb alguna deficiència visual, a l’adquisició d’audioguies adaptades i a la programació de quatre visites anuals en llenguatge de signes per persones sordes o amb dificultats auditives.


Així mateix, l’acord permetrà la signatura de convenis de col·laboració amb entitats, escoles i centres especialitzats en atendre a persones amb diversitat funcional per poder accedir d’una manera gratuïta al servei de visites guiades.

L’alcaldessa de Benifallet, Mercè Pedret, ha agraït la implicació de “la Caixa” per fer possible esta acció que aproximarà les Coves a aquests col·lectius més vulnerables facilitant les visites i el seu accés. “Les Coves són un element patrimonial i natural que volem que tothom en puga gaudir i que ho faça plenament”, ha exposat. “Cal contribuir a fer una societat més respectuosa amb les diversitats”, ha afegit, “la igualtat real és fa efectiva resolent les necessitats de totes i cadascuna de les persones”.


La directora de Banca d’Institucions de CaixaBank a les Terres de l’Ebre, Tatiana Caro, ha agraït a l’Ajuntament l’oportunitat de col·laborar amb el projecte. Caro ha destacat que des de ”la Caixa” “sempre hem cregut en el valor de la cultura com un element d’integració social.

Hem volgut afavorir l'accés a la cultura de tots els públics per millorar la seva comprensió del món, la seva comunicació, la seva socialització i, en definitiva, el seu benestar”. I ha afegit: “Espais com les Coves de Benifallet són molt més que un espai natural. El seu valor transcendeix l’espai físic: són testimonis de la nostra història. L’essència de la nostra cultura. Per això és vital treballar en la seva preservació i conservació per a les futures generacions”.

 

Participació