ERC lidera el nombre de llistes municipals encapçalades per dones a les Terres l'Ebre

Un tota de 14 candidatures dels republicans estan encapçalades per dones

Les candidates que encapçalen llistes d'ERC a les Terres de l'Ebre
Les candidates que encapçalen llistes d'ERC a les Terres de l'Ebre | Cedida
Aguaita.cat
17 de maig del 2019
Actualitzat a les 11:13h
Esquerra Republicana (ERC) és el partit polític que més llistes encapçalades per dones presenta a les eleccions municipals a les Terres de l’Ebre, un total de 14 candidatures: cinc a la Ribera d’Ebre (Garcia, Ginestar, Móra d’Ebre, Vinebre i Tivissa), cinc al Baix Ebre (Tivenys, el Perelló, Aldover, Benifallet  i l’EMD de Bítem), dos al Montsià (Masdenverge i la Galera) i dos a la Terra Alta (Arnes i Vilalba dels Arcs). En el cas de Vinebre i Ginestar són candidatura única.
 
A més, en tots els pobles de més de 3.000 habitants els republicans han presentat llistes cremallera, és a dir, completament paritàries amb el mateix nombre d’homes i dones. “Estem fermament compromesos en feminitzar la política i equilibrar la visibilització de les dones a les nostres institucions”, ha destacat la Secretaria de la Dona de la Federació d’Esquerra Republicana de l’Ebre, Maria Jesús Viña.
 
A més, Viña ha afegit: “Des d’esta plaça que porta el nom de la Neus Català -en referència a la plaça de Tortosa on es va fer la roda de premsa-, reconeguda lluitadora republicana, antifeixista i feminista, ens comprometem a treballar des del món local republicà per fer efectius els drets de les dones en igualtat de condicions en tots els àmbits de la vida pública i professional, i evitar qualsevol discriminació per raó de gènere o de dependència per raons socioeconòmiques”.
 
L’alcaldable per Projecte per Vinebre-AM, Gemma Carim, ha destacat la importància de la coordinació entre municipis i amb les entitats socials per tirar endavant les polítiques de dones. “Cal que cada dona i, en cada moment, puga ser qui ella vulga, i això és amb el que continuarem treballant”. 
 
Al seu torn de paraula, la candidata a l’alcaldia de Masdenverge, Sònia Tomàs, ha declarat que els ajuntaments republicans tindran “les polítiques d’igualtat com un aspecte central” de les seues actuacions i que “incorporaran la perspectiva de gènere en el disseny i implementació de totes les polítiques que es facen”.
 
La candidata de Compromís per Vilalba-AM i la que va ser la primera alcaldessa d’un municipi de la Terra Alta fa dos anys, Tere Mariné, ha destacat que el masclisme encara continua fort al territori i que este 26 de maig les dones “tornarem a demostrar que estem preparades per liderar projectes, empreses i ajuntaments”.
 
Tot seguit, l’alcaldable d’Aldover, Rosalia Pegueroles, ha remarcat que des dels ajuntaments es pot transformar la societat. “Com a dona,  crec que també és important aportar la nostra visió a la política i a les institucions”.