Un grup de recerca de la URV inicia una campanya de mecenatge per museïtzar el jaciment ibèric de l’Assut

Després de 20 anys de l'inici de les excavacions es vol millorar l'accés al públic

Redacció
16 de maig del 2019
Actualitzat a les 18:18h
Imatge del jaciment protohistòric de l'Assut i la seua torre circular.
Imatge del jaciment protohistòric de l'Assut i la seua torre circular. | Cedida
El jaciment de l'Assut de Tivenys celebra el 20è aniversari de l'inici de les excavacions, i des del Grup de Recerca Seminari de Protohistòria i Arqueologia (GRESEPIA) de la URV ha iniciat una campanya de mecenatge per aconseguir la seua museïtzació. El jaciment de l’Assut és singular perquè per les seues cases hi van passar fenicis, grecs, cartaginesos i romans. 

És precisament per la rellevància d'este espai que des del grup de recerca creuen necessari consolidar les estructures descobertes i posar en valor el jaciment amb un projecte de museïtzació. Amb esta finalitat, el grup de recerca ha obert un espai a la seua pàgina web per a les persones i empreses del territori que vulguin contribuir al projecte de consolidació i museïtzació del jaciment arqueològic. 

“Creiem que és important que el teixit empresarial s’involucri en posar en valor el jaciment, consolidar-lo i museïtzar-lo, perquè després de tants anys d’excavacions la societat en pugui gaudir”, apunta Jordi Diloli, responsable de les excavacions. Si bé la Universitat i l’Ajuntament de Tivenys continuaran fent-se càrrec de les excavacions arqueològiques. Diloli apunta que “no partim d’un pressupost previ, sinó que en funció dels diners que recollim anirem actuant”.

D’altra banda, els investigadors també estan treballant en un projecte per millorar l’accés al jaciment, que es portarà a terme durant aquest mateix any, ja que actualment és molt dificultós per a persones amb poca mobilitat, i això facilitarà la visita al monument.

En la campanya de l’any passat es va posar al descobert un tram de la muralla exterior i una de les portes d’accés al poblat ibèric, i al llarg de les diferents campanyes ha aparegut molt  de material de diferents èpoques que ha portat a la conclusió que el poblament va ser ocupat durant prop de 600 anys.