L'Ampolla acull més de 4.000 persones en la Diada de l'Ostra del Delta

L'organització va distribuir uns 2.500 quilos d'ostres entre els assistents

Més de 4.000 persones van acudir a l'Ampolla a degustar l'ostra del Delta.
Més de 4.000 persones van acudir a l'Ampolla a degustar l'ostra del Delta. | Cedida
Redacció
06 de maig del 2019
Actualitzat a les 17:14h
El port pesquer de l'Ampolla torna a acollir als amants de l'ostra en un certamen que ja s'ha convertit en un referent. Esta XXIX Diada de l'Ostra del Delta, que es va celebrar el diumenge 5 de maig, es van distribuir uns 2.500 quilos d'ostres en dos hores. Així, les més de 4.000 persones que van acudir a la vila marinera van poder gaudir d'esta delícia gastronòmica acompanyada amb cava i música en directe.

Durant la jornada, hi va haver un concurs sobre com cuinar l'ostra del Delta, en el qual els restaurants adherits a les jornades gastronòmiques van presentar un plat d'ostra cuinada. El jurat va escollir l'ostra amb Chutney de poma i herbes marines del restaurant del Mar- Flamingo com la millor proposta; seguida del plat l'ostra, l'arròs i el Delta de Casa Llambrich- Juani; i en tercer lloc va quedar el restaurant Sol amb el tàrtar d'ostra.
Els assistents també van poder gaudir d'una mostra de com cuinar l'ostra del Delta, on restauradors de la localitat van presentar diferents plats cuinats com ostra escabetxada amb xips de verdures; ostra al cava amb "brunoise" de verdures gratinades; ostra amb pastís de peix de roca; i bunyols d'ostres, entre altres plats.

Alguns dels plats més sofisticats també van prendre el protagonisme de la mostra de cuina en directe, on el públic va poder degustar l'ostra del Delta amb emulsió de trufa blanca, làmines de xampinyó i crema d'albergínia, i l'ostra del Delta amb seitó en vinagre, olivada, crema de galera i xip de pota de pop.

Jornades Gastronòmiques de l'Ostra
Tot i que este fruit del mar ja es pot consumir tot l'any, la Diada de l'Ostra és l'acte d'inici de les XXIX Jornades Gastronòmiques de l'Ostra de l'Ampolla, que tindran lloc fins al 19 de maig. Més de deu restaurants serviran plats com l'ostra del Delta amb crema d'escamarlà, ostra del Delta al cava o ostres amb tempura de xarrup de sake Kensho.