Neus Català tindrà un doble funeral, públic i íntim

El president Quim Torra i altres autoritats assistiran a l'acte públic de comiat, mentre que la família celebrarà posteriorment una cerimònia privada

Neus Català, en una imatge d'arxiu.
Neus Català, en una imatge d'arxiu. | Ajuntament de Barcelona
NacióDigital
16 d'abril del 2019
Actualitzat a les 9:11h
L'activista Neus Català, supervivent dels camps de concentració nazi morta este dissabte als 103 anys, se celebrarà este dimarts a Móra la Nova amb un doble acte públic i privat, a partir de les 12 del migdia.

En primer lloc, un comiat al qual hi assistiran el president de la Generalitat, Quim Torra i altres autoritats, en el qual s'espera que s'hi congreguin centenars de persones. Els preparatius, que ja han començat, preveuen una cerimònia emotiva, amb intervencions de familiars, amics, historiadors, i representants institucionals. A més, la part musical la posarà la cantant i amiga de la família, Marina Rossell.

Després d'este funeral més obert, la família celebrarà una altra part més íntima i privada, on cap mitjà podrà accedir per voler que sigui un acte en la més estricta intimitat. 

El Tanatori de Móra d'Ebre ha acollit la capella ardent de Català des d'este diumenge, per la qual han desfilat un bon nombre d'autoritats, entre els quals el president del Parlament, Roger Torrent; i el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès.

"Hem de ser lleials al testimoni de Neus Català lluitant pels valors i principis que defensava", ha declarat Torrent, en la seva visita. Aragonès, per la seva banda, ha reivindicat la figura de Neus Català com a referent de la lluita contra l'oblit del feixisme.