infraestructures

Entra en servei el nou passeig marítim al port de l'Ampolla

La urbanització del passeig marítim i el moll que separa la dàrsena pesquera de la dàrsena esportiva dóna continuïtat a la façana marítima i reforça el seu caràcter ciutadà

per Redacció, L'Ampolla | 13 de març de 2019 a les 10:44 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ports de la Generalitat ha finalitzat les obres d’urbanització del passeig marítim i el moll que hi ha entre el sector pesquer i el sector nàutic al port de l’Ampolla (Baix Ebre). El projecte ha reordenat els usos i ha millorat la mobilitat i l’engranatge entre el port i el teixit urbà amb nous espais per als ciutadans, amb un cost de 242.000 euros.
 

Passeig marítim
 

La part de passeig urbanitzada comprèn el moll de ribera i el vial del port, en un tram de 140 metres de longitud que va de la plaça González Isla a la zona d’aparcament del Club Nàutic. L’actuació dóna continuïtat al passeig marítim en la seua totalitat, atès que l’any 2015 es va urbanitzar el tram que va des de la plaça González Isla fins a la zona pesquera.
 
Les obres han permès separar el passeig marítim del vial del port per diferenciar el trànsit de rodat de la zona de vianants. També s’ha millorat la recollida de les aigües pluvials del passeig per evitar el desguàs a la superfície. Pel que fa a la pavimentació, s’han usat diferents materials per distingir els espais i la zona s’ha senyalitzat. A més, s’ha canviat l’enllumenat públic, l’enjardinament i el mobiliari urbà.
 

Zona amb bancs del nou passeig marítim de l'Ampolla. Foto: Ports de la Generalitat


 
Moll de l’antic contradic
 
El moll de l’antic contradic, que separa la dàrsena pesquera de la dàrsena esportiva, és un punt de referència per als vianants dins la façana marítima i estes obres han reforçat el seu caràcter ciutadà.
 
L’actuació ha consistit en la reordenació de l’ús del moll, la millora estructural de la infraestructura i la urbanització de l’espai per donar millor servei a les embarcacions pesqueres que hi amarren i donar cabuda al flux de vianants.

Al costat del moll del contradic hi ha el tram final del barranc de Salomó que  està canalitzant i desaigua directament a les aigües portuàries. Esta zona està coberta per una plataforma de fusta que s’ha elevat i renovat per donar homogeneïtat a l’espai, guanyant més espai per a l’ús dels ciutadans.

 

Participació