Ester Casajuana i Zaid Ait Malek s'enduen la victòria a La Cameta Coixa

L'estrena de la Copa Catalana de Curses per Muntanya es disputa a Miravet sota un sol radiant

Ester Casajuana, campiona de La Cameta Coixa 2019
Ester Casajuana, campiona de La Cameta Coixa 2019 | Josep Maria Montaner
Redacció
11 de març del 2019
Actualitzat a la 13:35h
El pati d'armes del Castell Templers de Miravet ha tornat a ser el punt de partida de La Cameta Coixa, la prova que este diumenge ha donat el tret de sortida a la 18a Copa Catalana de Curses per Muntanya de la FEEC. Sota un sol radiant i una temperatura que ha arribat a superar els 25 graus, els esportistes han hagut de recórrer 21 quilòmetres i 1.200 metres de desnivell positiu fins a la línia de meta.
 

La Cameta Coixa, com sempre, ha comptat amb un escenari immillorable a Miravet Foto: Josep Maria Montaner


Després de guanyar la Cursa dels Biberons fa tot just quinze dies, Ester Casajuana ha tornat a brillar en una cursa ebrenca enduent-se el triomf en categoria femenina. La corredora del CE Alliberadrenalina ha completat el recorregut en 2:29:59 aconseguint un marge de pràcticament tres minuts sobre l'esportista del CEM La Cameta Coixa Virgínia Pérez (2:32:53), que ha entrat en la segona posició. Mesi Arcos, del Club Muntanyenc Sant Cugat ha completat el podi (2:40:43) relegant a la molinenca Núria Hospital a la quarta posició (2:46:27).

En categoria masculina el més ràpid de la jornada ha sigut Zaid Ait Malek, un dels pesos pesants del club amfitrió del CEM La Cameta Coixa. Ait Malek ha liderat la prova fins a la victòria final amb un temps d'1:55:49 però no ha pogut relaxar-se en cap moment davant la pressió de diversos corredors que el perseguien i que també han estat capaços de completar l'exigent recorregut en menys de dues hores. El que més a prop s'ha quedat d'ell ha estat Alejandro Forcades (1:56:47), que ha entrat segon. Guillem Campeny (1:58:10) ha pujat el podi defensant els colors de l'AE Matxacuca.
 

Zaid Ait Malek, campió de La Cameta Coixa 2019 Foto: Josep Maria Montaner


L'onzena edició de La Cameta Coixa era la primera prova de la Copa Catalana d'enguany, que tindrà continuïtat en els propers mesos amb tres cites més del calendari de curses de muntanya del nostre país: l'Ultra Cerdanya, l'SkyRace Valls d'Àneu i la TAGA2040 evo.

GALERIA DE FOTOS: Selecció d'imatges de la cursa a càrrec de Josep Maria Montaner.

VÍDEOS: Nació Muntanya ha seguit en directe la prova. Aquí teniu els vídeos enregistrats en directe en diferents punts del recorregut: