Simulacre d'incendi i vessament en una embarcació de pesca al port de l'Ampolla

Ports i Protecció Civil han organitzat una simulació per treballar la coordinació entre les empreses del port en casos d'emergència

Els Bombers de la Generalitat durant l'extinció del simulacre.
Els Bombers de la Generalitat durant l'extinció del simulacre. | Bombers de la Generalitat
Redacció
19 de novembre del 2018
Actualitzat a les 18:12h
Els cossos de Protecció Civil i Ports de la Generalitat han organitzat este dilluns 19 de novembre un simulacre d'incendi i vessament d'hidrocarbur en una embarcació al moll pesquer del port de l'Ampolla. L'exercici ha comptat amb la col·laboració de la Confraria de pescadors i del Club Nàutic de l'Ampolla.

Un cop el mariner ha detectat el suposat l'incendi i vessament, el Club Nàutic ha donat l'alerta al telèfon d'emergències 112 de Catalunya i al guardamolls. Els següents avisos han estat a la Confraria de pescadors de l'Ampolla, la Policia Local, Salvament Marítim, el Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat i la Guàrdia Civil.

Les tasques de l'equip de primera i segona intervenció del Club Nàutic, fent ús dels equips de protecció individual, han consistit a desplegar les barreres de contenció, aïllar el vaixell afectat i intentar sufocar l'incendi. Els Bombers, per altra banda, s'han encarregat de coordinar l'emergència com a màxims responsables de tots els grups actuants i han extingit l'incendi a la sala de màquines de la nau. Al mateix temps, també han procedit a fer el rescat i posterior evacuació a zona segura de la persona que havia quedat atrapada a l'interior de la sala tècnica mitjançant l'ús de la càmera tèrmica per localitzar-la i equips respiratoris autònoms per fer-ne l'evacuació. Els vigilants municipals i els Mossos d'Esquadra s'han ocupat del control d'accessos al port i d'establir els perímetres de seguretat necessaris per facilitar el treball a la resta de cossos actuants. A més, Protecció Civil ha fet seguiment de l'actuació.

El simulacre ha servit per desplegar la part operativa del Pla d'autoprotecció (PAU) del port; treballar la coordinació amb altres empreses del port i amb els diversos cossos d'emergències actuants; treballar la intervenció en incendis i recerca amb càmera tèrmica; i finalment provar el control d'accessos i perímetres de seguretat. Per altra banda, Bombers de la Generalitat ha aprofitat l'exercici d'avui per posar a prova una càmera tèrmica amb una persona ferida.