Seguretat

Simulacre d'incendi i vessament en una embarcació de pesca al port de l'Ampolla

Ports i Protecció Civil han organitzat una simulació per treballar la coordinació entre les empreses del port en casos d'emergència

per Redacció, L'Ampolla | 19 de novembre de 2018 a les 18:05 |
Els Bombers de la Generalitat durant l'extinció del simulacre. | Bombers de la Generalitat
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els cossos de Protecció Civil i Ports de la Generalitat han organitzat este dilluns 19 de novembre un simulacre d'incendi i vessament d'hidrocarbur en una embarcació al moll pesquer del port de l'Ampolla. L'exercici ha comptat amb la col·laboració de la Confraria de pescadors i del Club Nàutic de l'Ampolla.

Un cop el mariner ha detectat el suposat l'incendi i vessament, el Club Nàutic ha donat l'alerta al telèfon d'emergències 112 de Catalunya i al guardamolls. Els següents avisos han estat a la Confraria de pescadors de l'Ampolla, la Policia Local, Salvament Marítim, el Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat i la Guàrdia Civil.


Les tasques de l'equip de primera i segona intervenció del Club Nàutic, fent ús dels equips de protecció individual, han consistit a desplegar les barreres de contenció, aïllar el vaixell afectat i intentar sufocar l'incendi. Els Bombers, per altra banda, s'han encarregat de coordinar l'emergència com a màxims responsables de tots els grups actuants i han extingit l'incendi a la sala de màquines de la nau. Al mateix temps, també han procedit a fer el rescat i posterior evacuació a zona segura de la persona que havia quedat atrapada a l'interior de la sala tècnica mitjançant l'ús de la càmera tèrmica per localitzar-la i equips respiratoris autònoms per fer-ne l'evacuació. Els vigilants municipals i els Mossos d'Esquadra s'han ocupat del control d'accessos al port i d'establir els perímetres de seguretat necessaris per facilitar el treball a la resta de cossos actuants. A més, Protecció Civil ha fet seguiment de l'actuació.

El simulacre ha servit per desplegar la part operativa del Pla d'autoprotecció (PAU) del port; treballar la coordinació amb altres empreses del port i amb els diversos cossos d'emergències actuants; treballar la intervenció en incendis i recerca amb càmera tèrmica; i finalment provar el control d'accessos i perímetres de seguretat. Per altra banda, Bombers de la Generalitat ha aprofitat l'exercici d'avui per posar a prova una càmera tèrmica amb una persona ferida.

 

Participació