La Setmana de la Mobilitat de Tortosa motivarà els més menuts a gaudir d'una ciutat amable amb el vianant

La Setmana de la Mobilitat es desenvoluparà entre el diumenge 16 i el dissabte 22 de setembre

La setmana de la mobilitat es farà del doa 16 al 22 de setembre.
La setmana de la mobilitat es farà del doa 16 al 22 de setembre. | Cedida
Redacció
14 de setembre del 2018
Actualitzat a les 10:30h
El regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Tortosa, Marià Martínez, acompanyat pel representant de la Policia Local, Francesc Amaré, ha presentat la Setmana de la Mobilitat 2018 a Tortosa, que arriba fidel a la seua cita anual a l'inici de cada curs escolar.

La Setmana de la Mobilitat es desenvoluparà entre el diumenge 16 i el dissabte 22 de setembre, i forma part de la European Mobility Week que organitza la Unió Europea, amb el suport de l'Ajuntament de Tortosa i de la Generalitat de Catalunya.
 
"Des de l'Ajuntament -ha dit el regidor de Mobilitat- intentem fomentar els espais amables, és a dir, fer que els desplaçaments dels vianants per la ciutat siguen més còmodes. Un exemple és la plaça de l'Ajuntament, que ja no incorpora places d'aparcament i on s'ha restringit, així mateix, l'accés als vehicles rodats, o el rehabilitat pont de l'Estat, amb les noves pasarel·les que fan que vianants i ciclistes puguin creuar amb amplitut i comoditat". Martínez ha recordat també el foment de l'ús del transport públic, amb la reducció de les tarifes del bus públic, i la millora de les parades de línia urbana. "També disposem ara dels punts de recàrrega de vehicles elèctrics -ha dit- i tot plegat fa que la mobilitat a la ciutat vagi millorant dia a dia".
 
Pel que fa a la Setmana de la Mobilitat, Marià Martínez ha destacat els principals trets de les activitats programades, com els peque-agents de mobilitat, que es farà de dilluns a divendres amb la participació dels alumnes de primària de les escoles de la ciutat: "amb aquesta activitat, els més petits aprenen el que és la bona mobilitat, detectant infraccions com qui ha aparcat damunt d'un pas de vianants o a una plaça d'aparcament reservada a persones amb discapacitat, i després ho comenten entre ells i també a casa".
 
El dia 19 es farà "Coneix el transport públic", amb la col·laboració de la empresa Hife i la participació dels agents de la Policia Local. Amb aquesta activitat, els nens i nenes aprenen que és el transport públic, quin comportament han de tenir a les parades i també dalt dels transports, i a saber quines són les línies urbanes i les regulars, tot dins d'una visita a les instal·lacions de la Hife.
 
L'exhibició canina i el concurs de dibuix completen la programació, que es clourà el proper diumenge 21 d'octubre amb la tradicional celebració del "Dia de la Bicicleta" organitzada per la Penya Ciclista Baix Ebre, amb sortida de la plaça de l'Ajuntament a les 9.30 hores.