balanç 2017

El Banc dels Aliments repartix 2.767.000 quilos de menjar al Camp i l'Ebre

Des de la implantació el 1996, l'entitat ha repartit més de 24 milions de quilos

per Redacció, Reus | 28 de maig de 2018 a les 16:22 |
Voluntaris a la seu del Banc dels Aliments de Reus, classificant productes de menjar. | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Banc dels Aliments ha repartit 2.767.000 quilos d'aliments al Camp i l'Ebre durant l'any 2017. El president de la Federació Catalana de Bancs dels Aliments, Joan Vila, acompanyat del portaveu i responsable de comunicació de l'entitat, Òscar Ologaray, han presentat dilluns la Memòria del Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona. Vila ha explicat que, des de la seua implantació l'any 1996, l'entitat ha repartit més de 24 milions de quilos. "La nostra tasca és recollir, emmagatzemar i distribuir aliments a les entitats benèfiques de la demarcació", ha dit. "Cada quilo d'aliments repartit té un cost de només 0,031 cèntims d'euro de despeses administratives”, ha afegit el president.

Durant el 2017 el Banc dels Aliments ha repartit 2.767.000 quilos de menjar per a les més de 25.000 persones necessitades del Camp i l'Ebre. Un 32% era fruita, verdura i sucs, un 18% llet i un 15% pasta, arròs i llegum. Vila també ha destacat que s'hagin pogut repartir 575.000 litres de llet. "Malgrat només podem repartir 1,9 litres de llet per beneficiari al mes, hem augmentat les donacions de llet un 26% respecte el 2016", ha afirmat.


Ologaray ha presentat la campanya "la fam no fa vacances", de recollida d'aliments bàsics per aconseguir productes alimentaris durant l'estiu. "La campanya pretén motivar a la ciutadania a mobilitzar-se durant els mesos de maig, juny i juliol", ha explicat. La propera recollida emmarcada dins d'aquesta campanya serà este dissabte 2 de juny a la tarda. Es podran aportar aliments bàsics a canvi de crispetes a la majoria de cinemes del Camp de Tarragona. "Tots aquells que aporten dos quilos d'aliments bàsics rebran crispetes i beguda de franc", ha apuntat el portaveu. Els cinemes adherits són el JCA Valls, MCB Calafell, OCINE les Gavarres (Tarragona), OCINE Vila-Seca i OCINE el Vendrell.

Més de 24 milions de quilos repartits des del 1996

Des de la seua implantació el 1996 s'han repartit 24.347.535 quilos. Ologaray ha explicat que un adult necessita uns 400 quilos l'any per tindre una dieta equilibrada. "Encara que repartim més de 2.750.000 quilos a l'any només podem cobrir una menjada diària dels qui ho necessiten", ha lamentat. En este sentit, ha afegit que "continuen sent moments de dificultat i és necessària la participació i implicació de tothom, malgrat ara molts marxem de vacances a la platja o a la muntanya hem de seguir recordant que "la fam no fa vacances", ha exposat Ologaray, afegint que "lluitar contra la pobresa és tasca de tots, i entre tots, institucions, empreses, entitats i particulars hem de fer que la fam no sigui un problema a les nostres terres".

Des del Banc dels Aliments recorden que el seu treball és constant al llarg de l'any i que tots aquells que vulguin col·laborar poden fer-ho trucant al 977 75 74 44 o al web www.bancalimentstarragona.org.

 

Participació