ERC retira la candidatura de Lluís Salvadó com a interventor del Parlament

La decisió d'ERC de situar Salvadó com a candidat en este càrrec havia motivat la crítica de partits de l'oposició com el PSC, que havia anunciat que s'oposaria al nomenament "pel seu masclisme i per estar investigat per malversació"

Redacció
04 d'abril del 2018
Actualitzat a les 18:29h
Lluís Salvadó en una foto d'arxiu.
Lluís Salvadó en una foto d'arxiu. | S.C.
ERC ha retirat la candidatura de Lluís Salvadó per ser un dels tres diputats interventors que s'encarregaran de supervisar els comptes del Parlament, segons han explicat a Europa Press fonts parlamentàries.

La decisió d'ERC de situar Salvadó com a candidat en este càrrec havia motivat la crítica de partits de l'oposició com el PSC, que havia anunciat que s'oposaria al nomenament "pel seu masclisme i per estar investigat per malversació".

Salvadó és un dels investigats pel procés sobiranista i l'organització del referèndum i, a més, va ser objecte de polèmica recentment en publicar-se una conversa privada amb l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, en la qual parlaven de buscar per al càrrec de consellera d’Ensenyament a brasileres o romaneses per ser “resultones”  i asseguraven que per situar al càrrec de regidora alguna dona només calia que tingués “les mamelles grosses”.

Fonts d'ERC consultades per Europa Press han explicat que la decisió de situar Salvadó com a candidat a interventor va ser presa fa setmanes i de forma provisional, i este dimarts han decidit que siga un altre candidat qui se n'encarregue.

Les mateixes fonts desvinculen la decisió de les crítiques que ha formulat l'oposició, i apunten que el substitut de Salvadó per optar a ser interventor del Parlament serà el diputat republicà i alcalde de Solsona, David Rodríguez.

Els tres diputats interventors s'elegiran en el ple del Parlament d’este dijous i, a més del candidat d'ERC, es nomenarà un representant de Cs (Antonio Espinosa) i un altre de JxCat (Narcís Clara Lloret).

Per elegir-los s'ha seguit la lògica de representació parlamentària, és a dir, s'elegirà un representant dels tres partits més votats, que són Cs, JxCat i ERC.