treball

Desconvocada la vaga indefinida a Agrofruit

Treballadors i empresa arriben a un acord per cobrar les nòmines endarrerides i renegocien les condicions de treball

per Redacció , Tortosa, 18 de gener de 2018 a les 12:57 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Instal·lacions d'Agrofruit, al polígon de Campredó. Foto: Sofia Cabanes


La UGT i el comitè d’empresa d’Agrofruit Export han decidit desconvocar la vaga indefinida prevista a partir del 25 de gener després de l’acte de conciliació que ha tingut lloc este matí al Departament de Treball i que ha finalitzat amb acord.


UGT, sindicat majoritari, havia anunciat l’aturada indefinida a partir del dia 25 de gener per l’endarreriment de més de dos mesos en el cobrament de les nòmines.

Segons ha informat el sindicat, a partir d’ara, la plantilla cobrarà cada quinze dies la quinzena salarial corresponent, i quan finalitze la campanya (març/abril) continuaran cobrant sense treballar cada quinze dies fins a percebre els dos mesos que se’ls deuen.


En l’acte de conciliació, les dues parts han acordat asseure’s al començament de la propera temporada de recollida de cítrics (setembre/octubre) per pactar les condicions de treball i de pagament de la campanya.

També s’ha pactat posar fi a la mitja hora diària de treball no remunerat que ha fet cada treballador en les darreres campanyes com a aportació per a la viabilitat de l’empresa, que ha hagut d’afrontar un concurs de creditors.

Agrofruit Export és la principal empresa de Catalunya dedicada a l’exportació de cítrics. Situada al Polígon Industrial Baix Ebre de Tortosa, té una plantilla de 75 treballadors i treballadores. L’empresa va sortir a final del 2015 del concurs de creditors al qual es va veure arrossegada per una acumulació de deutes de més 35 MEUR. 
 

 

Participació