Centenars de veïns se concentren a la Ràpita per denunciar la brutalitat policial i defensar la democràcia

Cap a les 7:00h de la tarda, s'han obert les portes del Paveló Firal, i desenes de persones han entrat a votar

Des d’allà, ha sortit un autobús gratuït direcció Alcanar, per aquells que volien votar i no tenien transport a l’abast
Des d’allà, ha sortit un autobús gratuït direcció Alcanar, per aquells que volien votar i no tenien transport a l’abast | Pere Navarro
E. Navarro
01 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 20:23h
Alguns ja l’han batejat ja com la “Plaça de la Democràcia” a este racó de poble que -vora mar i davant d’un Pavelló firal que avui ha fet de col·legi electoral- ha estat trepitjat per centenars de rapitencs i rapitenques des de la matinada. A tarda, al voltant de les 17.00h, este espai s’ha tornat a emplenar d’una multitud de veïns i veïnes per denunciar la dura repressió policial que agents antiavalots han exercit, este matí, als votants que es trobaven davant les portes del Pavelló Firal per exercir el seu dret a vot i defensar les urnes.

Esta vegada el sol ja penjava del cel, i era tènue. Allà, els assistents -homes i dones i xiquets, famílies senceres- s’han tornat a ajuntar, mostrant la seua unió, i també que no tenen por. Han aplaudit la presència de molta gent que, ferida al matí, ha acudit a la concentració, acompanyats dels ritmes que sortien dels tambors de la batucada.

Encara que molts ja havien anat a votar a altres poblacions veïnes, des d’allà, ha sortit un autobús gratuït direcció Alcanar, per aquells que volien votar i no tenien transport a l’abast. Al poble veí,  han estat rebuts entre aplaudiments i signes d’estima. Més tard, també han obert les portes del Pavelló i, després que l’alcalde, Josep Caparrós, haja entonat un parlament, desenes de persones han entrat corrent a votar. A més, s’ha col·locat una pantalla gegant per tal de seguir l’escrutini des d’este racó de poble que, a partir d’avui, és la plaça de la Democràcia. 
 

Foto: Pere Navarro

Foto: Pere Navarro

 

Foto: Pere Navarro

 

Foto: Pere Navarro

 

Foto: Pere Navarro

 

Foto: Pere Navarro

 

Foto: Pere Navarro

 

Foto: Pere Navarro

 

Foto: Pere Navarro

 

Foto: Pere Navarro