El retorn del Jedi (Capítol III)

per Aguaita.cat , 26 d'agost de 2013 a les 12:58 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 d'agost de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Però en esta foscor una minoria va trobar la força, el poder que ens dóna ser lliures, poder decidir amb les nostres accions a quin sistema recolzem, al costat de qui estem. I esta minoria, estos Jedis que pensaven que estaven sols, se van anar trobant, van ajuntar la seua força i van comprovar com el seu poder creixia. Així, al crit de 'Sí, se pot', agrupats a la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, ens van mostrar el Poder que tenim si ens ajuntem per reclamar el que és just; amb les idees clares, sent honestos i ajudant-nos els uns als altres, podrem reconstruir la nostra societat.

Hi ha molts més grups. En el sector energètic trobem Som Energia (www.somenergia.coop), Jedis que se van agrupar per poder produir i subministrar-se electricitat a través d'una cooperativa de consumidors, i on trobarem la millor alternativa per dixar de donar benefici a les empreses de l'oligopoli, canviant fàcilment el contracte de subministrament d'electricitat. També, des de la Plataforma Nuevo Modelo Energético (http://www.nuevomodeloenergetico.org/) s'està fent un gran treball d'informació i denúncia sobre el que està passant. I així, en molts sectors, la gent ajuntant-se i compartint, troba alternatives per passar a l'acció amb coneixement, amb intel·ligència col·lectiva.

Les forces del mal ens controlen bàsicament amb:

* Temor. La temor, la resistència als canvis, fa que ens auto-enganyem, que no vulguem veure i acceptar la realitat tal com és. Amb temor, difícilment trobarem la valentia per afrontar la realitat i canviar-la.

* Prejudicis. Tenim alguns pensaments fixats al nostre cap de manera inconscient. Identificar-los és vèncer-los. Us poso un exemple: quan a les notícies surt que l'Ibex35 i la borsa van bé, tothom content i ho accepta com un senyal de que el país va bé i, per tant, també és positiu per la ciutadania. Si mireu la realitat, veureu com és al contrari: en l'actual crisi econòmica, si estes empreses van bé és perquè a nosaltres ens va molt malament, perquè estes empreses tenen benefici en funció del que ens fan pagar, del que ens roben.

Què hem de fer per passar a l'acció? quelcom senzill i difícil alhora:

* Vèncer la temor i els prejudicis.

* Informar-nos, implicar-nos i comprometre'ns en la reconstrucció d'una societat amb valors humans.

* Deixar de donar-los benefici. En la mesura que podem busquem alternatives a les empreses de l'oligopoli, que n'hi ha, tant en el sector bancari, amb la Banca Ètica i/o Cooperativa, com en l'energètic, amb cooperatives com SomEnergia.

* I, sobretot, si un dia estes multinacionals comencen a anar malament i l'Opinió Publicada (que no Opinió Pública) als grans diaris mostren preocupació, no us preocupeu, ans al contrari, podrem estar contents perquè seria la millor de les notícies, el senyal que David està vencent Goliat.

Que la Força ens acompanyi!

 

Arxivat a:
Cresol