La solta de vaquetes denunciada a la Sénia va ser una entrada de mansos

L’Agrupació de Penyes reconeix que un dels animals es va desviar del recorregut i va passar per carrers transitats per gent, sense que es visquessen “moments de perill” | Es tracta d'un tipus d'acte no contemplat per la Llei que regula les festes tradicionals amb bous

Redacció
04 d'agost del 2016
Actualitzat a les 11:03h
L’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines les Terres de l’Ebre ha volgut rebatre la denuncia presentada l’agost del 2015 per l’associació animalista Actyma a partir de la qual la Delegació Territorial del Govern ha notificat esta setmana l’obertura d’un expedient sancionador contra l’Ajuntament de la Sénia.

Segons argumenta l’entitat que agrupa les penyes taurines del territori l’únic incident que es va viure a les festes de les Sénia va ser per la solta de bous mansos i no de vaquetes, com exposava la denúncia.  Una de les novetats que incorporava el programa de les festes majors de l’any passat de la Sénia era una entrada de mansos i cavalls per diferents carrers. Un tipus d’acte que segons ha exposat el president de l’Agrupació, Ximo Martí, “és semblant” a l’entrada d’animals als pobles que es realitza durant la transhumància i que, en este cas, s’ha traslladat com a esdeveniment festiu en algunes festes majors dels nostres pobles, com Mas de Barberans, Alcanar o Xerta, en què els animals realitzen un recorregut establert sense que necessàriament haja d’estar tancat per barreres.

En el cas de la Sénia algun dels mansos va desviar-se del recorregut i va passar per carrers transitats per persones. Tot i això, Martí assegura  que “en cap moment es van viure moments de perill per a la gent”. Segons subratlla, “este tipus d’actes no estan contemplats per la llei que regula les festes tradicionals amb bous” i n’ha demanat “algun tipus de regularització” per evitar situacions de buit legal.