L'espasa del Cid

per Aguaita.cat, 31 d'octubre de 2012 a les 18:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 d'octubre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Un reial decret de 1887 establia que el monopoli de l'explotació del telèfon estava en mans de l'Estat centralista espanyol. Dos anys mes tard l'Estat va cedir la concessió a l'empresa privada. Aquesta és la cronologia de l'antecedent directe, l'avantpassat de l'ordinador, la comunicació global a l'Estat espanyol. Endevinin vostès quina va ser la primera llei, el primer decret regulador de la telefonia a Espanya???? . El 29 de maig de 1889 la Direcció General de Correus dicta una ordre que prohibeix fer servir el català per parlar per telèfon. No es possible?

Pos si!!!! Si que ho es!!! El més gros del cas es que encara no manava el dictador, el caudillo, el general feixista Francisco Franco, aliat dels nazis, de Hitler i de Mussolini. No!!!! Això passava 50 anys abans de la guerra civil espanyola del 1936, que sembla que marca una fita historia i una fita mental en tots nosaltres. Aquest humil columnista virtual es pregunta sincerament que coi està passant? D'on els ve als espanyols aquesta fòbia malaltissa contra el català? Aquesta obsessiva aversió cacoquímica contra tot allò que put a català?

Perquè dimonis no es foten contra els francesos, anglesos o alemanys? Que els hem fet els pobrets catalans als espanyols? Perquè produïm aquesta rancúnia malsana contra Catalunya als castellans? No ho entenc. I el pitjor del cas es que la cosa ve de molt lluny, està instal•lat a l'inconscient col•lectiu espanyol (o potser hauríem de dir castellà madrileny), forma part de la seua forma de ser, de la seua condició natural més intima, transcendent, la seua ànima, el seu esperit. De la mateixa manera que veneren als bascos. La sang eusquera pura està en la substancia primigènia genuïna del castellà, el nucli d'allò que es coneix com "el castellano viejo". La puresa ètnica de don Pelaio, Covadonga. Es tracta de la sang ària, germànica, es clar, la dels visigots (bàrbars nòrdics) que van arrasar la península ibèrica, arrambant les restes de l'imperi romà. Aquestes son les idees falangistes que entroncaven amb el nazisme i que després van adoptar els franquistes i que encara continuen fent forat en la consciencia col•lectiva dels espanyols actuals del 2012, de las Faes i d'Aznar. Per això respecten tant als bascos, els admiren i en secret, l'eusquera pur és el seu heroi... "Con un par de cojones!!!!!" , hauríem de dir, per reblar el clau. Els respecten!!!

I es per això que quan vaig a les Espanyes la cosa que m'emprenya més es quan me diuen "Tio!!! Gitano Blanc!!! Que enrollao que eres!!! No pareces catalan!!!!! Com que no semblo català? Com que no semblo català? Però valtres que us hau pensat!!!! Que s'han cregut? I al damunt mos han sortit cínics i conyons!!!! Per favor!!!! Fins aquí hem arribat!!! Tot té una explicació. Es clar, nosaltres som els jueus, els fenicis, els gitanos blancs de la península Ibèrica, que vam barrejar la sang amb els moriscos i amb totes les tribus que han vingut a raure a les nostres contrades... Uns negociants, mercaders... Uns cagats!!!!! A diferencia dels bascos que tiren en bala!!!! Per cert, vostès sabien que hi va haver un temps que si hom demostrava la puresa de sang visigoda, la monarquia castellans, (la cort o l'oligarquia madrilenya, hem de precisar) li atorgava el títol nobiliari d'Hidalgo. Ara entenc perquè ens feien aprendre de memòria la llista de reis visigots... Recaredo, Chindasvinto, Recesvinto, Wamba... Rodrigo..., Rodrigo! Rodrigo.... Rodrigo Diaz de Vivar!!! El Cid campeador.... No!!!!!!! No, si us plau...No!!!! Cid!!! Lo Cid????... Campeador??? Collons a les Terres de l'Ebre tenim molts Cids!!!!!!!! Ai!!!! No!!!! No potser!!!! És un somni.... 

 

Arxivat a:
Lo gitano blanc