Junqueras afirma que regadius i cabal ambiental «són compatibles»

Els representants del govern fugen de la confrontació amb els regants de Lleida

per Redacció , Amposta, 7 de febrer de 2016 a les 18:58 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de febrer de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Oriol Junqueras a la manifestació d'este diumenge a Amposta. Foto: Martí AlbesaEl vicepresident del govern, Oriol Junqueras, ha encapçalat la pancarta institucional, amb el lema ‘Per Catalunya, salvem el Delta, d’este 7-F a Amposta. Segons ha manifestat, “el Pla hidrològic, tal com està dissenyat, incomplix el cabal mínim a la desembocadura, per tant incomplix les directives europees”. Per això ha subratllat que “la mobilització de la societat, la faena de les institucions i el paper d'Europa seran decisius per tornar a salvar el riu, el Delta i la gent de les Terres de l'Ebre”.


En referència a la controvèrsia amb els regants de Lleida, Junqueras ha assegurat que els regadius i la garantia d’un cabal ambiental per a l’Ebre "han de ser dos tasques a fer complementàries”.  En este sentit,  el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, també present a la manifestació,  ha lamentat que "algú” vulga “enfrontar territoris” . "Tenim elements que ens permeten compatibilitzar usos i expectatives garantint el cabal ecològic i fent-lo compatible amb un plantejament dels regants modern, sostenible i profitós per a tothom", ha defensat.

Rull també s’ha mostrat confiat en què les institucions europees aturen el pla: “"Parlem el mateix llenguatge que la Comissió Europea (CE), un llenguatge sòlid, científic, seriós, rigorós i ens dóna molta confiança i esperança que ens en sortirem", ha insistit.

 

 

Participació