Ja són cent treballadors de Padesa i dotze familiars els positius per covid-19 abans del cribratge massiu de Salut

Les proves a més de mig miler d'empleats encara no testats es faran entre dissabte i diumenge

Exterior de l'empresa Padesa a Roquetes.
Exterior de l'empresa Padesa a Roquetes. | Google maps
S. Berbís
25 de setembre del 2020
Actualitzat a les 17:13h
La xifra de contagis de coronavirus entre els treballadors de l’empresa avícola Padesa de Roquetes i els seus familiars està creixent a un ritme frenètic. I és que si fins dijous a la tarda Salut apuntava que eren 43 els afectats per la Covid-19 a l’empresa, este divendres el nombre s’ha més que doblat per passar a 112 persones, de les quals, segons el departament, un centenar són treballadors i dotze són familiars. Bona part són casos de persones que presentaven símptomes i han donat positiu a les proves, mentre que altres, concretament 57, s’han detectat a partir d’un cribratge que ha fet l’empresa.

Per la seua part, el departament de Salut farà cribatge a més de mig miler de treballadors més que no han estat, unes proves que està previst dur a terme entre este dissabte i diumenge, de manera que la xifra encara pot augmentar este cap de setmana.

En la realització d’estes proves massives de PCR, que es realitzarà al CAP de Roquetes i estan coordinades des de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, hi participen l’Agència de Salut Pública a les Terres de l’Ebre, l’atenció primària i personal hospitalari de l’ICS Terres de l’Ebre i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que hi donarà suport. El laboratori de l’ICS del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre processarà les mostres.