Incautats 120 quilos de tonyina vermella a un pescador recreatiu en època de veda

Els agents van trobar la captura en una embarcació que va amarrar al port de l'Hospitalet de l'Infant

La tonyina roja inautada, a l'interior de neveres portàtils.
La tonyina roja inautada, a l'interior de neveres portàtils. | Cedida
Redacció
06 d'agost del 2020
Actualitzat a les 16:19h
Agents del Servei Marítim Provincial (SEMAR) de la Guàrdia Civil de Tarragona, han denunciat en el port d'Hospitalet de l’Infant un pescador recreatiu per capturar dos exemplars de tonyina vermella en època de veda. En motiu dels diferents operatius que establix el Servei Marítim
Provincial de la Guàrdia Civil a Tarragona, relacionats amb la protecció de la flora i la fauna marina, durant la tard-nit del dilluns quan es trobaven fondejats en aigües del port de l'Hospitalet de l’Infant van observar com amarrava una embarcació esportiva i el seu patró
i únic tripulant desembarcava dos canyes de pesca i dos neveres portàtils.

Els agents van inspeccionar l'embarcació i el contingut de les neveres, a l’interior de les quals van trobar tonyina vermella trossejada amb un pes aproximat de 120 quilos, previsiblement amb la intenció d'introduir-lo en la cadena alimentària, “burlant els controls policials, administratius i sanitaris.”, exposa la Guàrdia Civil en una nota de premsa.

Per este motiu van procedir a confeccionar acta-denúncia contra el patró de l'embarcació per infracció a la Llei 3/2001 de Pesca Marítima per pescar tonyina vermella en època de veda, així com tenint-ne a bord especejada. Els agents van confiscar els exemplars capturats, que en no poder-se certificar com a aptes per a consum humà van ser eliminats com a residu orgànic.

La captura d'aquesta espècie es troba prohibida per ser un període de veda segons Resolució de 23 de juny de 2020 de la Direcció General d'Ordenació Pesquera i Aqüicultura, en cas de captura accidental els exemplars han de ser retornats a la mar, fins i tot encara que estiga mort.