Vuit denúncies a la Ràpita este cap de setmana per desplaçaments a segones residències des de fora de la regió sanitària

La Policia Local de la Ràpita ha augmentat el patrullatge de carrer durant la primera setmana de Fase 2

per Redacció , La Ràpita, 1 de juny de 2020 a les 12:33 |
Agents de la Policia Local de la Ràpita informant els clients de la terrassa d'un bar | Jordi Gil
La Policia Local de la Ràpita s'ha fet més visible este darrer cap de setmana en les zones més turístiques de la població. El cos policial ha intensificat el patrullatge a peu durant l'entrada en vigor de la Fase 2 del desconfinament i davant la previsió de més afluència de persones al municipi.

Els agents han posat especial atenció a la zona del Passeig Marítim, on s'han fet controls a les persones i als establiments, tot informant de les franges horàries i les mesures vigents per l'Estat d'Alarma. Entre el 25 de maig i aquest 1 de juny a les 6 de la matinada, s'han controlat 122 vehicles i s'ha informat 357 persones, d'acord amb les dades que publica la Policia Local cada dilluns. Pel que fa als controls estàtics, esta setmana se n'han fet 10.


D'altra banda, la Policia Local ha posat 9 denúncies per incompliment de les mesures de l'Estat d'Alarma. D'aquestes, 8 han estat a persones que s'havien desplaçat a la segona residència des de fora de la regió sanitària (2 de les quals s'han localitzat gràcies a la col·laboració ciutadana) i una altra s'ha posat a la persona propietària d'un establiment d'hostaleria on tampoc es complien les normes. En algun cas també ha estat necessari reposar els precintes dels parcs infantils.

L'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha lamentat estos casos puntuals: "no és la millor manera per afrontar el que queda de Fase 2 i el que queda d'estat d'alarma", ha afirmat.


Caparrós ha reclamat un cop més "una actitud responsable" a tota la ciutadania. "La policia fa la seua faena, però no controlarem el virus només amb l'acció policial. L'única manera és que tothom actuéssem de manera responsable i no ens saltem les mesures", ha dit l'alcalde de la Ràpita.

 

Participació