Les residències de gent gran i de discapacitats de l'Ebre, netes de coronavirus

Salut finalitza les proves en la totalitat de centres del territori i només s'han detectat 4 casos positius en les 2.966 proves PCR realitzades

per Aguaita.cat , Terres de l'Ebre, 14 de maig de 2020 a les 10:46 |
Equip que ha realitzat el mapeig sobre coronavirus en les residències de gent gran i discapacitada de les Terres de l'Ebre | Cedida
Només 4 casos positius en les 2.966 proves PCR realitzades en les 34 residències de gent gran i de discapacitats de les Terres de l'Ebre. Estes són les dades que ha fet públiques el Departament de Salut i que confirmen el que s'apuntava des de fa uns dies: les residències d'avis del territori estan (practicament) netes de coronavirus.

Estes dades confirmen també, segons va subratllar Salut divendres passat, que els 763 casos sospitosos en les residències de gent gran que figuren als recomptes diaris a les Terres de l'Ebre, són, en realitat, negatius.


L’atenció primària de les Terres de l’Ebre, va finalitzar el passat divendres el mapeig de les 34 residències de gent gran i de discapacitats de les Terres de l'Ebre seguint les indicacions de l’estratègia del Pla d’acció en l’àmbit residencial, on es recomanava realitzar PCR als usuaris de les residències tot i ser asimptomàtics. D’aquestes manera es poden prendre decisions ràpides si cal aïllar alguna persona que sigui un cas confirmat. 

Esta tasca a les residències s’ha complementat amb la col·laboració de Metges Sense Fronteres (MSF) que conjuntament amb personal de la regió sanitària, l’atenció primària i l’Agència de Salut Pública han realitzat visites a sis residències a Amposta, Ulldecona, Tortosa -Sant Miquel Arcàngel-, el Perelló, Gandesa i Móra la Nova

 
Durant estes visites MSF ha assessorat els equips directius i professionals de les residències en l’avaluació de riscos i implementació de mesures d’higiene i protecció per reduir la transmissió dins dels centre i millorar el maneig dels casos en cas que n’hi hagen hagut o n’apareguen. Entre altes han assessorat en qüestions de desinfecció i creació de zones i circuits diferenciats als centres.
 
Des de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre es vol agrair a tots els professionals de les residències tota la implicació, dedicació i col·laboració amb els professionals de salut per treballar com un equip per donar la millor resposta a les persones que viuen en aquests centres.

 

Participació