coronavirus

Les Terres de l'Ebre, una de les tres regions sanitàries proposades per passar a la fase 1

Salut proposa l'Ebre, el Camp de Tarragona i l'Alt Pirineu-Aran per passar a la nova fase dilluns, i mantindre la resta en fase 0

per NacióDigital , 6 de maig de 2020 a les 16:39 |
Una dona amb mascareta surt d'una farmàcia del centre de Tortosa. | ACN
El Departament de Salut proposarà al govern espanyol que dilluns tres regions sanitàries catalanes passe n a la fase 1 de desconfinament. Es tracta de les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i l'Alt Pirineu-Aran, segons han confirmat fonts de la conselleria a NacióDigital.

Les sis regions sanitàries restants, per tant, continuarien en la mateixa situació que actualment. Són les regions de Barcelona Ciutat, Àmbit Metropolità Nord, Àmbit Metropolità Sud, Catalunya Central, Girona i Lleida. El motiu és que segons el Departament el risc de rebrot és més alt en aquestes zones


La fase 1 de desconfinament permet trobades de deu persones, com a màxim, mantenint una distància de seguretat de dos metres entre persones obligatòria i la recomanació d'ús de mascareta i desinfecció de mans.

També limita a dues les persones que poden compartir vehicle, excepte en el cas que es compartisca residència. Les vetlles estaran permeses en instal·lacions públiques i privades. Aforament màxim de 15 persones en espais a l'aire lliure i 10 en espais tancats.En els enterraments, l'aforament màxim serà de 15 persones, entre familiars i persones properes, a més del mossèn o ministre de culte.

Pel que fa al comerç, la fase 1 afecta locals de menys de 400 metres quadrats que no es troben en centres comercials i, en cas de trobar-s'hi, que tinguen accés directe o independent des de l'exterior. Es fixarà un aforament del 30% per establiment i planta. S'haurà de mantenir una distància interpersonal de dos metres entre persones i en cas de locals menuts es permetrà tan sols un client a la vegada.

Els ajuntaments poden autoritzar la reobertura de mercats a l'aire lliure o de venda no sedentària, amb prioritat als de productes alimentaris i de primera necessitat, sense manipulació per part dels consumidors, amb un 25% de llocs habituals i un 30% de l'aforament.
 

Participació