Coronavirus

La Diputació de Tarragona injecta 22 milions als ajuntaments per afrontar la crisi del coronavirus

La institució comprarà equips de protecció individual (EPI) per a municipis de menys de 5.000 habitants i certificarà factures als proveïdors

per Aguaita.cat, Terres de l'Ebre | 26 de març de 2020 a les 17:48 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Diputació de Tarragona impulsa diverses mesures per garantir la liquiditat dels consistoris, mantenir l'activitat de les empreses proveïdores i flexibilitzar les obligacions tributàries de la ciutadania arran de la crisi del coronavirus. Segons informa la institució, tot i que ha aturat provisionalment el cobrament d'impostos a través de BASE, esta setmana està previst el pagament d'una bestreta per valor de 22 milions d'euros als ajuntaments.

Amb esta mesura transitòria, afirma la Diputació, es contribuïx "a la viabilitat econòmica de molts ajuntaments, especialment dels més petits, ja que permet que puguen continuar efectuant el pagament de factures". Alhora, la modificació

 
Al mateix temps, esta modificació del calendari de pagament de tributs a través de BASE alleugerix la càrrega econòmica de la ciutadania, segons la Diputació.

D'altra banda, per tal de mantenir l'activitat de les empreses proveïdores, la setmana passada la institució va tramitar una certificació de factures a proveïdors per valor d'1,6 M€.


La institució també ha ajornat tots els terminis de presentació de sol·licituds de diferents convocatòries d'ajuts per als ajuntaments i els terminis de presentació de justificacions oberts en l'actualitat. També es treballa per reactivar el pagament d'ajuts que estaven en procés de tramitació als ajuntaments.

La Diputació també ha donat al CatSalut 6.000 guants de nitril dels seus centres d'educació especial i preveu fer una compra agregada d'equips de protecció individual (EPI) per a municipis de menys de 5.000 habitants, atenent a la demanda en concret que en facen.

També s'estudien noves mesures de suport a l'atenció social, en col·laboració amb els consells comarcals, i l'impuls de mesures en matèria d'emprenedoria i ocupació, inversió pública i turisme per afavorir la reactivació econòmica un cop haja passat l'emergència sanitària.

 

Participació