UNIVERSITAT

La URV, entre les millors universitats del món en Química i Ciència dels Materials

Per tercer any consecutiu la universitat tarragonina apareix al QS World University Rankings by Subject i millora el seu posicionament internacional amb tres disciplines entre les millors del món

per Aguaita.cat , 5 de març de 2020 a les 09:54 |
ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La Universitat Rovira i Virgili s'ha situat per tercer any consecutiu entre les millors universitats del món en Química, Enginyeria Química i Ciència dels Materials. Així ho ha anunciat ete dimecres el QS World University Rankings by Subject 2020, que enguany ha avaluat 48 disciplines i 13.138 programes formatius de 1.368 universitats d'arreu del món. 

L’any passat la Universitat Rovira i Virgili va situar dues disciplines en el rànquing: Química, a les 300 primeres a nivell mundial i Ciència dels Materials, entre les 400 primeres del món. En l’edició de 2020 manté la mateixa posició en estes dues disciplines però, a més, se n’incorpora una de nova, Enginyeria Química situada també entre les 400 millors.

Per fer la classificació s'han utilitzat quatre indicadors. Els dos primers són enquestes globals a acadèmics i ocupadors de tot el món, en què s’avalua la reputació internacional de les institucions. Els altres dos indicadors mesuren l’impacte de la recerca a través de les citacions que reben les publicacions -l’indicador en què la URV ha obtingut les puntuacions més altes – i l’índex H, que mesura tant la productivitat com l’impacte (citacions) de la feina publicada per un científic. El pes que es dona a cada indicador varia en funció de la disciplina analitzada.

Les universitats més ben posicionades al món en un major nombre de disciplines són l’Institut Tecnològic de  Massachusetts (MIT) seguit de les universitats de Harvard i Oxford.

 

Participació