mobilitat

Vaga parcial a Rodalies este dijous

Els serveis mínims fixen un 40% del servei durant les aturades

per Aguaita.cat , 3 de desembre de 2019 a les 12:24 |
Un tren, arribant a l'estació de Granollers Centre | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Rodalies de Catalunya prestarà el 40% del servei durant les aturades convocades per la vaga parcial d'este dijous, 5 de desembre, segons ha informat Renfe en base als serveis mínims decretats pel Departament de Treball

Les aturades estan previstes entre les 00.00 i les 4.00 hores, les 11.00 i les 15.00 hores i les 20.00 i les 24.00 hores i és en aquestes franges quan el servei serà del 40%, mentre que durant la resta hi haurà l'habitual. Pel que fa a la Llarga Distància i l'Alta Velocitat, s'assegurarà un servei del 90%, que serà del 63% en el cas dels Avant.


Els horaris dels trens es poden consultar al cercador de les webs de Rodalies i de Renfe, també a les respectives apps o trucant al telèfon gratuït 900 41 00 41.

Esta serà la primera de les dues jornades de vaga convocades per la CGT per criticar la "falta de voluntat de diàleg" de l'operadora i el Ministeri de Foment. La segona jornada serà el 20, quan l'aturada s'estendrà 23 hores. El sindicat també denuncia la manca de personal i una política de “privatitzacions i externalitzacions” del sector.


Els viatgers amb bitllets adquirits amb antelació pels serveis afectats per la vaga poden sol·licitar el seu canvi o reemborsament sense cap cost addicional a estacions i agències de viatge. En el cas de trens suprimits, s'oferirà, sempre que siga possible, viatjar en un altre tren en el horari més proper al adquirit.

D'altra banda, la vaga nacional interprofessional a França convocada a partir del 5 de desembre afectarà els trens de Renfe –SNCP. Tot i això, no estan previstes mesures alternatives de manera general i s'acomodarà els clients internacionals amb bitllets proveïts per als trens suprimits en qualsevol altre tren de Renfe-SNCF que opere. El client s'haurà de dirigir als punts d'atenció al client de les estacions on se li emetrà una tarifa especial sense despesa per al nou tren.

 

Arxivat a:
Societat, Renfe, vaga parcial, CGT
Participació