Un Terra Alta, entre els dotze vins recomanats pel Wall Street Journal

El diari selecciona tres escumosos, tres blancs, tres negres i tres dolços per Nadal | Informa que el Jaspi Blanc 2012 té una "fantàstica relació qualitat-preu"

Publicat el 13 de desembre de 2013 a les 18:39
El Jaspi Blanc 2012, entre els millors vins per al Nadal, segons el WSJ. Foto: Bernat Ferrer.

El Jaspi Blanc 2012, del celler Coca i Fitó, es troba entre la selecció de dotze vins i escumosos d'arreu del món que el diari econòmic The Wall Street Journal recomana aquest divendres als seus lectors per aquestes festes de Nadal. En una pàgina especial destacada a portada, el diari nord-americà ressalta només tres escumosos, tres vins blancs, tres vins negres i tres vins dolços. I un d'aquests dotze és català.

Tot i que el Jaspi Blanc 2012 és un DO Terra Alta, The Wall Street Journal el situa per error a la DO Priorat, potser perquè el celler de Coca i Fitó es troba a Masroig. I ressalta: "La regió espanyola del Priorat ha aconseguit per ella mateixa una molt gran reputació en un curt espai de temps." Tot seguit, parlant ja específicament del vi, assegura: "Aquest vi blanc suau presenta unes lleugeres aromes florals i un acabat agudament sec." I conclou: "Una bona elecció per a carns blanques i amanides. Fantàstica relació qualitat-preu."

Més enllà d'aquest DO Terra Alta, l'especial nadalenc també destaca un escumós de Nova Zelanda, un xampany francès, un vi blanc de la Vall del Loira, un Bordeus, un Porto... i fins i tot una ginebra anglesa, en la categoria de dolços.

El periodista que signa la selecció, Will Lyons, sosté que "si hi ha un dia a l'any en què està justificat obrir aquella ampolla de vi realment especial, aquest dia és el de Nadal".

Els dotze vins i escumosos seleccionats pel diari nord-americà. Foto: Bernat Ferrer.