Molts restaurants oferixen en les seues cartes productes de km 0 i els seus plats entronquen amb el que coneixem com a dieta mediterrània, aliments i preparacions considerats indispensables per a la salut de les persones. A partir d'ara, estos restauradors podran lluir un distintiu que els acredita davant dels seus clients com a establiment promotor de l'Alimentació Mediterrània (AMED). L'Ajuntament de Tortosa i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya han enviat una circular informativa a dos-cents establiments del municipi amb l'objectiu que puguen adherir-se a esta campanya. El regidor de Turisme, Josep Felip Monclús, la regidora de Sanitat, Ana Algueró, i el director dels serveis territorials de Salut, Ismael Piñas, han explicat avui els detalls d'aquesta campanya.
Entre els objectius d'esta campanya destaquen mantenir i fomentar l'alimentació mediterrània en l'àmbit de la restauració col∙lectiva, mitjançant l'acreditació i identificació d'aquells establiments que reuneixin unes característiques concretes, vinculades al model d'alimentació mediterrània. Els restaurants AMED hauran de disposar d'una oferta gastronòmica pròpia de l’alimentació mediterrània i informació sobre opcions de lleure actiu (passeigs, circuits, etc.) al voltant de l’establiment o en zones pròximes, i també sobre la promoció d’hàbits saludables en general (alimentació equilibrada i variada, receptes, etc.). En l'àmbit de les Terres de l'Ebre, AMED identifica fins a 12 aliments considerats indispensables per a una dieta saludable, com l'oli d'oliva, la fruita, l'arròs o el peix, que els establiments acreditats hauran d'oferir.
El regidor de Turisme ha explicat que la dieta mediterrània "és la més cardiosaludable de totes" i que l'Ajuntament de Tortosa fa una aposta decidida per promoure aquesta campanya entre els restaurants del municipi. De la seva banda, la regidora de Sanitat ha recordat que l'adhesió a la certificació AMED està oberta a tots els establiments del sector de la restauració i ha fet notar que ja la tenen l'escola de cuina de l'Institut J.Bau, i les cuines de la Clínica Terres de l'Ebre, Hospital de la Santa Creu i Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. Finalment, el delegat de Salut ha volgut destacar la contribució dels professionals de la restauració en la prevenció de malalties. "Hem de tenir present que el 80% dels determinants de salut no depenen del sistema sanitari, sinó que tenen a veure amb l'entorn, socioeconòmic, l'exercici físic, el consum de tabac i alcohol, i la dieta. Hem de tenir present que quan parlem de dieta parlem de prevenció." Piñas ha posat en valor els productes de proximitat com l'oli o el vi de la Terra Alta.
El proper dimarts 28 de juny, a les 17 hores, es farà una sessió informativa al Museu de Tortosa per als establiments que vulguen adherir-se al projecte AMED.
Tortosa fomentarà la dieta mediterrània atorgant un distintiu als restaurants
Els establiments que demostren oferir una carta basada en la dieta mediterrània i la promoció d'hàbits saludables rebran el distintiu AMED
ARA A PORTADA
-
-
-
Les entitats ecologistes són admeses com a acusació en cas dels abocaments irregulars a Riba-roja d'Ebre Redacció
-
Un programa per afavorir el benestar emocional dels alumnes guanya el Campus Challenge de la URV Redacció
-
Condemnen la responsable de l'alberg d'animals de Camarles per maltractament i intrusisme professional Redacció
Publicat el 20 de juny de 2016 a les 17:35
Actualitzat el 20 de juny de 2016 a les 17:46
Et pot interessar
-
Societat Un any de la gran ferida al Coll de l'Alba: aixi evoluciona el bosc cremat al 2024
-
Societat Deltebre, pioner a les Terres de l’Ebre en la xarxa de Destins Turístics Intel·ligents
-
Societat Una forta pedregada a Morella genera problemes viaris i deixa el paisatge blanc
-
Societat Una vuitantena d'efectius d'emergències testen com actuarien en un cas de fuita d'amoníac al port de la Ràpita
-
Societat Un viatge a la moda d’ahir: el nou catàleg d’indumentària de la Festa del Mercat a la Plaça
-
Societat La Diada de l'Ostra de l'Ampolla encén la primavera gastronòmica a la costa ebrenca