L’Ampolla repartirà este diumenge 2.500 quilos d’ostres en la XXVIII Diada de l’Ostra del Delta

Serà l’acte d’inici de les XXVIII Jornades Gastronòmiques de l’Ostra de l’Ampolla, que tindran lloc fins al 20 de maig

Publicat el 04 de maig de 2018 a les 19:56
Actualitzat el 05 de maig de 2018 a les 09:09
L’Ampolla celebrarà este diumenge 6 de maig la XXVIII Diada de l’Ostra del Delta, una cita que s’ha convertit en un referent turístic i gastronòmic a les comarques de l’Ebre i arreu del país. L’organització calcula distribuir uns 2.500 quilos d’ostres del Delta entre el públic que acudisca al port pesquer de l’Ampolla, on l’any passat van gaudir de la jornada més de 3.000 persones.

El programa de la XXVIII Diada de l’Ostra començarà a les 11 hores amb el concurs sobre com cuinar l’ostra del Delta Els restaurants adherits a les jornades gastronòmiques presentaran un plat d’ostra cuinada, el qual serà valorat per un jurat que escollirà la proposta més saborosa. A les 11.45 tindrà lloc un showcooking, on es podrà veure com es cuinen tres plats d’ostra, els quals també es podran degustar. A les 12 començarà la mostra de com cuinar l’ostra del Delta: Restauradors de la localitat oferiran una mostra de plats cuinats amb ostres del Delta: els visitants podran observar com s’elaboren diversos plats amb ostres cuinades en estils innovadors. Entre les 12 i les 13.30 hores està prevista la degustació de 2.500 quilos d’ostres del Delta, acompanyades de cava, a la llotja del port pesquer de l’Ampolla. També hi haurà actuació de música en viu.

La Diada de l’Ostra és l’acte d’inici de les XXVIII Jornades Gastronòmiques de l’Ostra de l’Ampolla, que tindran lloc del 5 i al 20 de maig. Els restaurants participants són Botavara, Can Piñana, Casa David, Casa Llambrich, Juani, Club Nàutic, Casa Montero, El Pescador, La Barraca, La Roca Plana, Nova Devimar, Perales, Restaurant del Mar-Flamingo i Sol.

L’Ampolla, cuina de l’ostra tot l’any
Continuant en la línia dels darrers anys, durant tot l’any es pot gaudir de la cuina de l’ostra a l’Ampolla com una opció per conèixer amb més profunditat el ventall de sabors que ens pot oferir este producte. A més d’ostra del Delta crua amb un rajolí de llimona, també es poden trobar plats tan saborosos com ostra del Delta amb crema d’escamarlà, tempura d’ostra amb verduretes, ostra del Delta “potxada” al cava o ostres amb tempura de xarrup de sake Kensho, entre d’altres. Este projecte va sorgir a partir d’una iniciativa de la Fundació Alicia, que es va concretar en sessions de treball. L’objectiu principal és que es desenvolupen accions conjuntes de promoció de l’ostra del Delta i la seua cuina.