El convidat per inaugurar la diada va ser el vicepresident de la Diputació de Tarragona i alcalde d'Amposta, Adam Tomàs. El va acompanyar l'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós; la presidenta del Col·lectiu de Cuina La Ràpita-Delta de l'Ebre, Imma Bòria; el secretari de la Confraria de Pescadors, Joan Balaguer; i en representació de l'Estació Nàutica de La Ràpita, el xef Joan Pons.
Tomàs va remarcar que la Diputació sempre ha estat "al costat dels municipis amb la promoció turística", però que l'actual govern provincial treballarà amb més "sensibilitat per la singularitat territorial del turisme, com és el cas de la gastronomia del llagostí".
L'alcalde de la Ràpita va explicar que l'objectiu de la diada és "posar en valor un producte tan identitari per la Ràpita com el llagostí". I és que per Caparrós, "si la Ràpita és referent de la cuina del sud de Catalunya, és també per la fama del nostre
bon producte".
Per només 5 euros, els visitants van poder gaudir d'una beguda i d'una tapa. Les receptes anaven des dels típics llagostins a l'estil mariner, a tapes com llagostins saltats amb alls porros i xampinyons, llagostins caramel·litzats amb cava, canelons farcits de llagostins o creacions més originals com poke de llagostins, papada de porc a la brasa, salsa teriyaki, wakame, verdures i sèsam.
Amb estes tapes, els restauradors també van voler donar una mostra del que es pot trobar als menús que han dissenyat per les XVII Jornades Gastronòmiques del Llagostí que van començar aquest cap de setmana i acabaran el 8 de desembre. Deu restaurants de la Ràpita ofereixen menús amb preus que oscil·len entre els 35 i els 45 euros i que mostren un amplíssim ventall de formes de menjar el llagostí. L'oferta gastronòmica es combina amb una oferta d'allotjament i activitats que s'ofereixen gràcies a la col·laboració de l'Estació Nàutica i l'Oficina de Turisme de la Ràpita.
