Faltaven els restaurants per completar un projecte de desenvolupament turístic molt ambiciós a la Terra Alta i s'ha reactivat i rellançat l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria (AEH) de la comarca, creada el 1999, amb una nova junta i una nova presidenta, Anna Miralles, del Restaurant Miralles d'Horta de Sant Joan. Treballaran de la mà del sector primari, amb les denominacions d'origen de l'oli i el vi al capdavant, els allotjaments i la resta d'empreses turístiques. Els restauradors volen oferir un calendari potent d'activitats gastronòmiques, començat per reprendre les jornades del corder, i sumar els negocis d'hostaleria en els paquets i experiències turístiques que té i prepara la comarca.
Com ha destacat la presidenta de l'AEH Terra Alta, Anna Miralles, l'entitat ha de créixer i sumar com més associats possibles, però mentrestant es posa a fer feina per ser un dels eixos i actius principals del pla de desenvolupament turístic de la comarca. Després "d'anys de picar pedra" des del món del vi i l'oli, la comarca "és una terra emergent que està de moda" i s'ha "d'aprofitar". "Som una terra privilegiada i anem a treballar per aportar el nostre granet d'arena i sumar en este projecte que s'està impulsant a la Terra Alta", ha dit Miralles.
La primera feina que tenen sobre la taula és aglutinar tot els negocis de la comarca i reactivar un calendari de jornades gastronòmiques, com la que es ja es feien del corder i que ja tenim "al forn". "Les recuperarem per treballar amb este producte que és molt del territori i permet treballar des de la restauració amb els allotjaments i els productors, però de jornades n'hi hauria d'haver cada mes perquè és un benefici per a tota la comarca", ha destacat la presidenta.
També es coordinaran per formar part de paquets turístics amb els allotjaments, "que permeten enfortir el sector de l'hostaleria" i potenciar les experiències turístiques, com ha subratllat el president emèrit de l'AEH Terra Alta, Josep Montoya. "És important per a la comarca, feia falta, per l'alt valor del producte agroalimentari i el turisme i perquè el sector de la restauració i l'hostaleria realça tot aquest patrimoni", ha apuntat Neus Sanromà, presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta. "Són qui han d'abanderar el turisme de qualitat pel que apostem", ha afegit.
A la presentació hi ha assistit el president de la Federació d'Empresaris de l'Hostaleria de Tarragona, Francesc Pintado, i la presidenta de l'entitat a les Terres de l'Ebre, Fani Piñana. Pintado ha destacat que la regeneració de l'associació a la Terra Alta que es fa amb el suport de la Federació en aspectes fiscals, gestors, formatius, i comunicatius.
La Terra Alta reactiva l'Associació de restauradors per completar el pla de desenvolupament turístic
L'entitat treballarà amb un calendari potent d'activitats gastronòmiques i per formar part dels paquets turístics
Publicat el 25 de gener de 2022 a les 16:25
Actualitzat el 25 de gener de 2022 a les 16:32
Et pot interessar
-
Societat Joves agricultors i ramaders sospiten que s’estan manipulant els preus de l’oli d’oliva i demanen una investigació
-
Societat Amposta fa el primer pas per regular els habitatges d’ús turístic i limitar-los a 2.000
-
Societat El forçut Joan Ferrer, de Deltebre, guanya el concurs televisiu «Traitors»
-
Societat Marxa enrere d’Educació: l’actual directora seguirà un any més a l’Institut Dertosa de Tortosa
-
Societat Protecció Civil manté el pla Procicat en alerta per onada de calor intensa fins al 2 de juliol
-
Societat L’habitatge nou s’estanca a l’Ebre: la promoció cau un 15,7%
ARA A PORTADA