L’Associació d’Hostaleria de les Terres de l’Ebre s’ha presentat este divendres com un agent que vol potenciar el turisme de qualitat al territori. En un acte a la seu de la l’Associació d’Hostaleria de Tarragona, l’entitat que l’empara, els empresaris ebrencs han posat en valor les seues fortaleses, com la natura i la gastronomia, i han afirmat que ja compten amb 90 establiments adherits. El president serà el consultor Lluís Maldonado, que comptarà amb empresaris del sector turístic a la junta directiva, amb un vicepresident per cadascuna de les quatre comarques representades.
Les quatre vicepresidències recauran en Albert Guzmán, en representació del Montsià; Montse Callau pel Baix Ebre, Josep Montoya per la Terra Alta i Marc Gaixet per la Ribera d’Ebre. Maldonado ha assenyalat que els primers objectius seran incrementar el nombre d’associats per poder fer més força en la defensa dels interessos dels empresaris del sector, així com organitzar activitats per promoure l’entitat i el producte que ofereixen, a més d’unir sinèrgies en la promoció amb l’administració, com ara el Patronat de Turisme de les Terres de l’Ebre. El nou president ha posat en valor que el territori compta amb tres restaurants amb estrella Michelin i ha situat la gastronomia com un dels puntals de l’oferta turística. En este sentit, el seu homòleg a l’associació provincial, Francesc Pintado, ha apuntat que “el destí ja és reconegut per la seva qualitat” i que des de Tarragona treballaran “amb il·lusió i empenta per assolir objectius comuns”.
També ha mostrat la seua satisfacció per la creació de l’entitat l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler: “Si les coses avancen no és des de la resignació, sinó des de l’acció”, ha exposat; i ha detallat que “les Terres de l’Ebre tenen molts actius i estan cansades de resignació”. Soler s’ha afegit als empresaris en assegurar que la gastronomia és un dels motors del territori, una opinió compartida pel director adjunt del Patronat de Turisme de la Diputació a les Terres de l’Ebre, Albert Folch: “La gastronomia és un element clau. Necessitem ser diferents però no hem d’inventar res, sinó ser el que som”, ha apuntat. Folch ha posat en valor la voluntat de desestacionalitzar l’arribada de turistes i ha indicat que la gastronomia és un element que hi pot ajudar. Sobre l’arribada de turistes, que principalment provenen de la província de Barcelona segons han afirmat, Maldonado ha lamentat: “Estem al sud de la província i això ens dona mancances. A la gent li costa baixar a veure’ns, i volem generar una visibilitat per potenciar el territori”.
La nova Associació d'Hostaleria de les Terres de l'Ebre vol ajudar a potenciar el turisme gastronòmic
L’organització, que s’ha presentat este divendres, compta ja amb 90 associats
ARA A PORTADA
-
Nous documents revelen sismes amagats al Castor i reobren el debat sobre la falla Amposta Xavi Llambrich
-
La pluja dona aire a la verema: DO Terra Alta i Montsant recuperen múscul després de la sequera Xavi Llambrich
-
La URV estudia des del Campus Terres de l'Ebre com abordar la prevenció del suïcidi en l'entorn universitari Redacció
-
-
Publicat el 26 d’abril de 2019 a les 16:52
Actualitzat el 26 d’abril de 2019 a les 17:01
Et pot interessar
-
Societat Els pobles de l’Ebre, al centre del nou pla del Govern per protegir-se dels incendis
-
Societat El CAT licita obres a la canonada principal, a l'Ametlla de Mar, per un valor d'1,5 milions
-
Societat Tortosa i Amposta es preparen per acollir el Congrés Internacional sobre els ebrencs a la Segona Guerra Mundial
-
Societat La «Carretera de la Vergonya» del Delta: 20 anys d’espera i ara 13,5 milions per transformar-la
-
Societat El curs escolar arrenca a les Terres de l’Ebre amb menys alumnes per aula i més recursos educatius
-
Societat La soprano perellonenca Andrea Martí debuta amb la Simfónica de Tenerife