L'operació ha comptat amb la col·laboració de nombrosos països europeus i en total 49 persones han sigut investigades a Europa. A l'Estat Espanyol s'han realitzat prop de 3000 controls i inspeccions, en ports, aeroports i vies de comunicació. La majoria d'infraccions penals i administratives es corresponen amb delictes de pesca il·legal, delicte per tinença i tràfic il·legal d'espècies protegides i infraccions a la normativa sobre espais naturals.
El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic en qualitat d'Autoritat Administrativa CITES, juntament amb components del SEPRONA de Barcelona, ha procedit a l'alliberament en el medi natural d'una part dels exemplars intervinguts en el Delta de l'Ebre. D'esta manera, s'aconsegueix un dels objectius més difícils en la lluita contra el trànsit d'espècies, com és la total reintroducció en el mitjà dels espècimens intervinguts.
S'ha comptat també amb la col·laboració del Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries IRTA) de La Ràpita, dependent del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, amb la finalitat de garantir la supervivència i posterior devolució al mitjà de les angules confiscades.
La @GuardiaCivil en una operación llevada a cabo bajo la coordinación de EUROPOL, ha detenido e investigado a 29 personas y ha incautado 180 kg de angula con un valor en el mercado negro de 270.000 €.
— Guardia Civil
Las hemos devuelto al medio natural.https://t.co/IkvHuzE5nZ pic.twitter.com/QcUFLfVuEg